Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Świecące kontrolki - check engine,świec żarowych,tryb awaryjny,świeca stopy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Na początku chciałbym wszystkich pozdrowić i powitać. Mam problem z moim A4B6  1.9 TDI. Postawiłem rano samochód pod domem było wszystko ok po kilku godzinach gdy wsiadłem i chciałem odjechać samochód zwariował tzn miałem problem z odpaleniem dopiero po kilku obrotach wału zapalił i zaświeciły się kontrolki silnika ,mruga kontrolka świec żarowych, palą się stopy i silnik pracuje w trybie awaryjnym. Dodam że do tego momentu nic się z autem nie działo (przez ponad rok) podmieniłem czujnik stopu,sterownik świateł, i nic to nie dało . Z tąd moje pytanie czy ktoś przerabiał już taki problem. Z góry dziękuję.

Opublikowano

Odczytaj i wklej błędy. 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Szkodnik19999 napisał:

Edytowane przez Szkodnik19999
Opublikowano

Po 17-tej napisze jakie błędy wyświetla po podpięciu.

Opublikowano

Wykaz błędów.

16955-usterka w układzie tempomatu- uszkodzenie wyłącznika świateł hamowania A - stały

19561- regulowany kolektor wydechowy zawór przełączający- zwarcie do uziemienia albo przerwa w obwodzie - nieciągły

17957- zawór regulacji ciśnienia doładowania- przerwa obwodu zwarcie na masę- nieciągły

17849- zawór recyrkulacji spalin przerwa w obwodzie lub zwarcie do masy- nieciągły

17849

Opublikowano

Wykaz błędów.

16955-usterka w układzie tempomatu- uszkodzenie wyłącznika świateł hamowania A - stały

19561- regulowany kolektor wydechowy zawór przełączający- zwarcie do uziemienia albo przerwa w obwodzie - nieciągły

17957- zawór regulacji ciśnienia doładowania- przerwa obwodu zwarcie na masę- nieciągły

17849- zawór recyrkulacji spalin przerwa w obwodzie lub zwarcie do masy- nieciągły

17849

IMG_20210422_133510_01.jpg

IMG_20210422_133506_01.jpg

Opublikowano

Witam. Co było przyczyną? Mam taki sam problem !