Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działa otwieranie klapy z przycisku sedan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie znalazłem dotąd na forum takiego problemu jak mój. 
Mam problem z klapą bagażnika w A4 B7 sedan - przestała się otwierać z przycisku w klapie.
Klapa normalnie otwiera się z pilota oraz "mechanicznie" kluczykiem. 
Rozebrałem tapicerke zeby zobaczyć co i jak, ale nic podejrzanego nie znalazłem. Z tym, że nie ma u mnie tego siłownika, silniczek w zamku jest podłączony bezposrednio wtyczką oraz dodatkowo linka z zamka kluczyka.

Sprawdziłem wiązkę przy zawiasie - jeden przewód masowy był naderwany, ale to nie rozwiązało problemu.

Funkcja blokady kluczykiem powoduje podswietlenie przycisku swiatel awaryjnych, wiec zakladam że działa. Przycisk na klapie nie działa w obu pozycjach kluczyka - poziomej (czyli blokady) oraz pionowej (tak otwierała się wcześniej)

Dodam, że wszystko poza tym działa -  światła pozycyjne tylne, podswietlenie tablicy, swiatlo w bagażniku.

Podłączyłem na próbę inną listwę z przyciskiem, ale dalej bez efektu.

Podłączyłem VCDS, screen w załączeniu. Co jeszcze sprawdzić? 

20210423_181655.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, Kylu_kw napisał:

Witam. Nie znalazłem dotąd na forum takiego problemu jak mój. 
Mam problem z klapą bagażnika w A4 B7 sedan - przestała się otwierać z przycisku w klapie.
Klapa normalnie otwiera się z pilota oraz "mechanicznie" kluczykiem. 
Rozebrałem tapicerke zeby zobaczyć co i jak, ale nic podejrzanego nie znalazłem. Z tym, że nie ma u mnie tego siłownika, silniczek w zamku jest podłączony bezposrednio wtyczką oraz dodatkowo linka z zamka kluczyka.

Sprawdziłem wiązkę przy zawiasie - jeden przewód masowy był naderwany, ale to nie rozwiązało problemu.

Funkcja blokady kluczykiem powoduje podswietlenie przycisku swiatel awaryjnych, wiec zakladam że działa. Przycisk na klapie nie działa w obu pozycjach kluczyka - poziomej (czyli blokady) oraz pionowej (tak otwierała się wcześniej)

Dodam, że wszystko poza tym działa -  światła pozycyjne tylne, podswietlenie tablicy, swiatlo w bagażniku.

Podłączyłem na próbę inną listwę z przyciskiem, ale dalej bez efektu.

Podłączyłem VCDS, screen w załączeniu. Co jeszcze sprawdzić? 

20210423_181655.jpg

w grupie 005 masz w trzecim polu kontrolę samej "klamki" - naciśnij żeby otworzyć i zobaczysz czy się zmieni na "oper."

Opublikowano
  • Autor

Niestety w ogóle nie reaguje, cały czas jest "not oper". Tak jak pisałem, podmieniłem całą listwe, przepiąłem wtyczke i też bez reakcji. Chyba, że druga również była zepsuta