bea4good Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Witajcie ! W zeszłym tygodniu przy normalnej jeździe padło mi wspomaganie, po wjeździe na rondo, na czerwono wyświetlił się komunikat "niesprawny układ kierowniczy, zatrzymać samochód". Samochód zostawiłem u mechanika, który po głębszej weryfikacji zauważył sporo wody, która dostała się do wtyczek zasilających sterownik. Po ich przeczyszczeniu i wysuszeniu niestety nie udało się go uratować. Rozglądam się teraz za sterownikiem, niestety jest dostępnych kilka różnych oznaczeń a żaden z nich nie pasuje do mojego, chodzi o ostatnią literkę, mój sterownik ma kod 8K0 909 144 R. Proszę o informację czy jest jakaś różnica jeśli zamówię sterownik z literką B lub E ? A może miał ktoś podobny problem i wie czy w jakiś sposób da się naprawić padniętą część ? Z góry dzięki za pomoc! Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez bea4good
shevu Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 Udało się rozwiązać problem? U mnie za to czasem zgłasza problem z czujnikiem kąta skrętu właśnie w tym sterowniku
bea4good Opublikowano 10 Maja 2021 Autor Opublikowano 10 Maja 2021 po części tak, u mnie wraz ze wspomaganiem padły zegary, ręczny i nie było możliwości zgaszenia pojazdu co po dniu od naprawy sterownika znowu wróciło, nadal z tym walczę.
bea4good Opublikowano 22 Października 2021 Autor Opublikowano 22 Października 2021 u mnie problem został rozwiązany - zakup i wymiana sterownika.
Rekomendowane odpowiedzi