Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dokładanie kierownicy MF do b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam a4 b6 z 2004r, posiadam moduł kierownicy o kodzie 8E0 953 549 N i tempomat jednak mam zwykłą kierownicę 4 ramienną. Co muszę wymienić aby kierownica którą zamontowałem działała po zakodowaniu. 

Moja kiera którą chce uruchomić posiada przycisk R/T i chcę się dowiedzieć czy będzie wspierana bo po podłączeniu i zakodowaniu nie działa mf tylko klakson i wyświetla błąd z komunikacją ze sterowaniem. Czy wystarczy ze wymienię jeszcze taśmę kierownicy która była z nią w poprzednim aucie bo wszystkie kable od niej podłączyłem. Proszę o pomoc bo już siedzę parę dni i się poddaje.

image.png

*Dodam że moje radio to concert II a telefonu w aucie nie posiadam został wycięty przez poprzedniego właściciela.

Edytowane przez KineQ

Opublikowano
8 minut temu, KineQ napisał:

Witam posiadam a4 b6 z 2004r, posiadam moduł kierownicy o kodzie 8E0 953 549 N i tempomat jednak mam zwykłą kierownicę 4 ramienną. Co muszę wymienić aby kierownica którą zamontowałem działała po zakodowaniu. 

Moja kiera którą chce uruchomić posiada przycisk R/T i chcę się dowiedzieć czy będzie wspierana bo po podłączeniu i zakodowaniu nie działa mf tylko klakson i wyświetla błąd z komunikacją ze sterowaniem. Czy wystarczy ze wymienię jeszcze taśmę kierownicy która była z nią w poprzednim aucie bo wszystkie kable od niej podłączyłem. Proszę o pomoc bo już siedzę parę dni i się poddaje.

image.png

*Dodam że moje radio to concert II a telefonu w aucie nie posiadam został wycięty przez poprzedniego właściciela.

W temacie poniżej masz opisane co i jak (rozwiń zawartość pierwszego postu i zejdź niżej do opisu kierownicy MF z b6). A co do telefonu to sprawdź jaki masz moduł w aucie (zapewne został). Może da się podmienić p&p  na wyższy model i będziesz miał uruchomiony głośnomówiący.

Edytowane przez pila24

Opublikowano
  • Autor

Temat przeczytałem już parę razy, natomiast nadal nie wiem czy ta kierownica podejdzie gdy jeszcze tą taśmę wymienię bo moduł mam dobry, i czy wgl muszę kodować coś więcej niż tylko moduł kierownicy gdy wymienię tą taśmę dołączoną do kierownicy z mf czy muszę też resztę z tego kodować jeśli już mam działający tempomat a chce dołożyć tylko mf.

Opublikowano
8 godzin temu, KineQ napisał:

Temat przeczytałem już parę razy, natomiast nadal nie wiem czy ta kierownica podejdzie gdy jeszcze tą taśmę wymienię bo moduł mam dobry, i czy wgl muszę kodować coś więcej niż tylko moduł kierownicy gdy wymienię tą taśmę dołączoną do kierownicy z mf czy muszę też resztę z tego kodować jeśli już mam działający tempomat a chce dołożyć tylko mf.

Jak moduł masz dobry, to potrzebne taśma ,wiązka,moduł w kierownicę i kodowanie

image.png

image.png

Edytowane przez greg2505

Opublikowano

Ja ostatnio jechałem wg. filmików na kanale povagowani (są 2-3 filmy - od wyciągnięcia poduszki do kodowania) i jakoś poszło ;) 

Edytowane przez 3r4

Opublikowano
  • Autor

Temat ogarnięty aby czeka mnie zakup nowej taśmy do kiery bo moja działa ale ma coś połamane i nie blokuje się i nie wiem czy może taka być zamontowana czy to bezpieczne wgl chodzi mi o to jest złamane i wgl się to nie blokuje nie wiem od czego to jest sprężynka wypadła. Sama kierownica z mf działa a auto nie pokazało błędu. Jeśli ktoś wie od czego to jest to będe wdzięczny za informację :)
image.png

Opublikowano

to jest chyba blokada, żebyś  nie mógł kręcić jak taśmę wyciągasz z auta. Normalnie w aucie jest wciśnięta, na stole bolec wyskakuje i blokuje możliwość kręcenia, żeby później nie zerwać taśmy w środku

Opublikowano
  • Autor

Czyli jak to założone jest to zbędne to jest ? Bo nie wiem czy szukać nowej taśmy czy zostawic ta.