bartoqo Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 (edytowane) Witam, niedawno postanowiłem dołączyć do mojego radia fabrycznego BNS 5.0 kabla AUX, według instrukcji znalezionych na internecie. Zakodowalem Vcds'em AUX (uruchomiłem funkcje) zakupiłem gotowy kabelek AUX wraz z kostką. Po podpięciu i sprawdzeniu.. Działa, lecz tylko jedna strona samochodu. Przemienilem kabelek z Lewego kanału na prawy i jest odwrotnie, wtedy gra tylko prawa strona czasem co jakiś czas się pojawi jakiś dźwięk piosenki którą włączam ale przypuszczam że to te małe głośniki przy klamce. Czy ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem? Dodam że przy słuchaniu radia wszystkie głośniki grają Edytowane 4 Maja 2021 przez bartoqo
pila24 Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 (edytowane) Dociśnij te piny w kostce 12 pin,chińskie piny które są na tych przewodach mają niską jakość i słaby styk. Edytowane 4 Maja 2021 przez pila24
bartoqo Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Opublikowano 4 Maja 2021 2 godziny temu, pila24 napisał: Dociśnij te piny w kostce 12 pin,chińskie piny które są na tych przewodach mają niską jakość i słaby styk. Ale mocniej docisnąć mimo że słychać tykniecie że wskoczyło?
pila24 Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 Godzinę temu, bartoqo napisał: Ale mocniej docisnąć mimo że słychać tykniecie że wskoczyło? Wyciagnij piny całkiem z tej wtyczki i dognij blaszkę stykową. Te chinole mają blaszki stykowe podobne do tych kotwicznych które trzymają piny w kostce ,są wygięte w stronę środka pinu.
bartoqo Opublikowano 5 Maja 2021 Autor Opublikowano 5 Maja 2021 12 godzin temu, pila24 napisał: Wyciagnij piny całkiem z tej wtyczki i dognij blaszkę stykową. Te chinole mają blaszki stykowe podobne do tych kotwicznych które trzymają piny w kostce ,są wygięte w stronę środka pinu. Czy mógłbyś jakoś graficznie przedstawić jak to zrobić ? Bo nie do końca wiem o co chodzi Mozesz posłużyć się jakimś zdjęciem w google ?
Rekomendowane odpowiedzi