mati07 Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 Witam, Panowie mam problem ze sprężarką klimatyzacji zaczął mi wyciekać olej kołem kompresora. Kupiłem drugi kompresor po regeneracji, pojeździłem trochę i nagle zaczął się wydobywać dziwny dźwięk jak by żaby rechotaly. Myślałem że jakaś rolka a nawet rozrząd. Okazuję się że po włączeniu kompresora jest cisza gdy wyłączę znowu słychać. Odesłałem sprężarkę gościowi przysłał drugą było ok przez 200km teraz znowu zaczyna wydobywać się ten sam dźwięk tylko trochę ciszej, ale myślę że to kwestia czasu.
przem8 Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 Bo regenerowane to można od razu na złom wywieźć w większości przypadków. Nie masz opilkow w układzie, które powodują zacieranie się kompresora?
mati07 Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Opublikowano 4 Maja 2021 2 minuty temu, przem8 napisał: Bo regenerowane to można od razu na złom wywieźć w większości przypadków. Nie masz opilkow w układzie, które powodują zacieranie się kompresora? Wyciągałem filterek przy podszybiu nie ma opiłków. Sama klima ładnie chłodzi. Po założeniu tej drugiej regenerowanej była na początku cisza, ale przez jakiś czas.
przem8 Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 (edytowane) U siebie miałem podobnie w innym aucie i było łożysko na wykończeniu we wnątrz kompresora. Tez był po regeneracji ale odglosy siet nasiliły znacząco po około dwóch latach dopiero Edytowane 4 Maja 2021 przez przem8
mati07 Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Opublikowano 4 Maja 2021 Godzinę temu, przem8 napisał: U siebie miałem podobnie w innym aucie i było łożysko na wykończeniu we wnątrz kompresora. Tez był po regeneracji ale odglosy siet nasiliły znacząco po około dwóch latach dopiero Już sam nie wiem, ale po założeniu nie było słychać dopiero po jakiś 200km tylko teraz ten głos jest dużo mniejszy wystarczy stanąć w innym miejscu przy aucie i jest cicho. Dla tego mogłem nie słyszeć po założeniu bo nie stoi się cały czas przy aucie dwa razy sprawdziłem i więcej nie nasłuchiwałem. Zobaczę jeżeli będzie tak jak wcześniej to znaczy że to sprężarka. Fakt jest taki że jak włączę klimę nie słychać nic.
mati07 Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Opublikowano 4 Maja 2021 1 godzinę temu, przem8 napisał: U siebie miałem podobnie w innym aucie i było łożysko na wykończeniu we wnątrz kompresora. Tez był po regeneracji ale odglosy siet nasiliły znacząco po około dwóch latach dopiero VID_20210426_173336.mp4 VID_20210426_173336.mp4
mati07 Opublikowano 4 Maja 2021 Autor Opublikowano 4 Maja 2021 43 minuty temu, mati07 napisał: VID_20210426_173336.mp4 69 MB · 0 pobrań VID_20210426_173336.mp4 69 MB · 0 pobrań Po 10 sek słychać najbardziej. Może ktoś coś poradzi.
Rekomendowane odpowiedzi