Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szarpanie na 1 biegu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mój mam audi A4 B9 2.0 tdi 150km mam problem który mnie bardzo irytuje i proszę was o pomoc w mojej audi jest taki problem ze gdy na zimnym silniku mój samochód na jedynce strasznie szarpie jak dodaje gazu łapie po jakies 1sek i nagle jest taki nieprzyjemny zryw kangury jakby kiedy samochód sie rozgrzeje wszystko jest wporządku samochód ładnie reaguje na naciskany gaz miał moze ktoś podobny problem dzieje sie to tylko na 1 biegu i na zimnym silniku reszta biegów wbija sie elegancko jestem po wymianie koło bo miał drgania na D drgania ustały ale samochodem  dalej szarpie na 1  proszę o pomoc jeśli ktos miał taki problem :) 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mam podobnie, po wyjeżdżaniu z miejsca parkingowego puszczam hamulec powoli się toczy auto i gdy dodam gazu jest wyraźne szarpnięcie. Czy to jest normalne?

Ponadto jak podjeżdżam pod wzniesienie z wyjazdu z garażu, zwalniam do 0kmh żeby nie zadrzeć zderzakiem, puszczam hamulec i wciskam gaz - w tym momencie auto potrafi cofnąć się do tyłu, czy to normalne?  

Opublikowano

Witam, sprzęgło bierze nierównomiernie, miałem to już w a4b8. Po wymianie po 30 tys. to samo. Teraz mam Passata, niby ten sam silnik ale problemu nie ma.Nie dają sobie w Audi z tym rady

Opublikowano
W dniu 8.09.2021 o 12:45, aprox99 napisał:

Witam, sprzęgło bierze nierównomiernie, miałem to już w a4b8. Po wymianie po 30 tys. to samo. Teraz mam Passata, niby ten sam silnik ale problemu nie ma.Nie dają sobie w Audi z tym rady

co polecasz zrobić? męczyć dalej ASO ?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, Odgrzewam temat:

MIalem kiedys podobny problem w Renault 5 :D

Rozwiazanie bylo proste: wyregulowac ciegna zmiany biegow-za duzy luz i przy ruszaniu mamy cos pomiedy wstecznym a jedynka.

Czy ktos tak probowal w B9 ? moze ktos ma zdjecia jak rozebrac meszek przy lewarku?

Sorry jesli bylo to gdzes w innym temacie ale Wyszukiwarka nie dziala -albo zle slowa kluczowe wpisuje.

Szukalem tez podobnych tematow w dziale B8 i B7 ale tego jest tak duzo ze sie poddalem :(