marcino1989 Opublikowano 4 Lipca 2021 Opublikowano 4 Lipca 2021 Witam, od jakiegoś czasu mam problem z działaniem klimatyzacji podczas jazdy. Na postoju leci dość chłodne powietrze, po ustawieniu na LO. W momencie kiedy zacznę jazdę z kratek przestaje wiać chłodem, a daje letnim. Sprawdziłem programem VCDS i zauważyłem, że ciśnienie sprężarki na postoju jest w granicach 12-15 bar. Kiedy dodam gazu na około 2 tys. obrotów ciśnienie maleje do 7 bar i właśnie wtedy klima przestaje dobrze chłodzić. Na początku miałem jeden błąd w klimie dotyczący silniczka klapy V71, ale do dziś się nie powtórzył. Innych błędów brak. Klimatyzacja po sprawdzeniu szczelności azotem. Był na forum bardzo podobny temat, ale został bez rozwiązania. 1
maniekaudia4 Opublikowano 11 Września 2021 Opublikowano 11 Września 2021 W dniu 4.07.2021 o 13:29, marcino1989 napisał: Witam, od jakiegoś czasu mam problem z działaniem klimatyzacji podczas jazdy. Na postoju leci dość chłodne powietrze, po ustawieniu na LO. W momencie kiedy zacznę jazdę z kratek przestaje wiać chłodem, a daje letnim. Sprawdziłem programem VCDS i zauważyłem, że ciśnienie sprężarki na postoju jest w granicach 12-15 bar. Kiedy dodam gazu na około 2 tys. obrotów ciśnienie maleje do 7 bar i właśnie wtedy klima przestaje dobrze chłodzić. Na początku miałem jeden błąd w klimie dotyczący silniczka klapy V71, ale do dziś się nie powtórzył. Innych błędów brak. Klimatyzacja po sprawdzeniu szczelności azotem. Był na forum bardzo podobny temat, ale został bez rozwiązania. Witam udało się rozwiązać problem?
marcino1989 Opublikowano 24 Marca 2022 Autor Opublikowano 24 Marca 2022 Po pół roku tu zaglądam A co do klimy, to niestety problem występuje nadal. Teraz już w ogóle ciśnienie bez zmian czy to na postoju czy podczas jazdy. Po wizycie w serwisie stwierdzono, że sprężarka nie daje rady. Na dniach będę się zabierał za temat.
galabaku Opublikowano 26 Czerwca 2022 Opublikowano 26 Czerwca 2022 Jak tam rozwinął się temat? Mam taki sam problem...
Rekomendowane odpowiedzi