Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 2.0 ALT - rozrząd ASO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , tak jak w tytule, auto z Niemiec 1 właściciel, udokumentowana pierwsza wymiana rozrzadu przy 187.000 km, książka serwisowa, faktura z wymiany, i mail napisany do serwisu w celu potwierdzenia i upewnienia, kiedy następna wymiana? ??  Obecnie 225 tys nalotu pytalem w serwisie odpisali że kolejna przy 360.000 km lub 5 lat , czy 180 km to nie jest zbyt dużo? ?  Mogę prosić o opinie mądre głowy??  Jeden mechanik mówi co 50 , drugi spokojnie co 90 , inny 120 , a żaden nie chce słyszeć o 180 :D Znaczki na pasku VW AUDI dołączam zdj, pewnie temat wałkowany wiele razy więc sorki za otwarcie nowego. Pozdrawiam 

IMG_20210705_002731.jpg

IMG_20210705_002722.jpg

IMG_20210705_002710.jpg

IMG_20210705_002956.jpg

Opublikowano

Pierwsza wymiana ma być przy 120k km, każda kolejna ma być skrócona o 10%, czyli kolejna przy 230k km jeśli części są Ori. Twój wypada wymienić przy 290k km, skoro przy 180k km był zmieniany. Jak wymienisz przy 290k km, kolejna znowu skrócona o 10%, czyli przy 390k km itd.

Jak nie chcesz przepłacać za Ori, dobrym zestawem jest komplet rozrządu na napinaczach INA, pompa wody HEPU i paski Contitech. Za te słabszej jakości należy liczyć mniejsze przebiegi między wymianami.

Edytowane przez Langista

Opublikowano

Ja robiłem zawsze co 120-130tyś. I paski z rolkami zawsze wyglądały dobrze. Ale ja głównie jedzilem po trasach. Dla mnie nie ma sensu skracać drastycznie terminy wymiany rozrządu. Tak samo w drugą stronę. To nie jest jakaś droga impreza. Ja płaciłem za części z robocizną chyba coś koło 700zł. Przy moich przebiegach raz na 3 lata to żaden wydatek :)

Dla przykładu napiszę że co producent to inne pomysły. U mnie w skodzie producent stwierdził że pasek nie podlega wymianie :eusathink: Później wyszła informacja że kontrola po 200tys. Za jakiś czas że wymiana ewentualnie co 180tys lub 6 lat. Na tą chwilę chyba zalecają 160 co 6 lat. Niby jakiś pasek pokryty kewlarem. Ja mam nalatane 125 tys,jeszcze od nowości rozrząd. W te wakacje i tak go wymienię. Dla świętego spokoju :) Plusem to że nigdzie nie znalazłem żeby komuś zerwało rozrząd.