Jump to content
IGNORED

Zmiana wygladu poduchy standard na TT S-line

Recommended Posts

Posted

Mam w swojej A4 taki airbag:

airblackyf0.jpg

a chcialbym taki:

airalugf4.jpg

:) oczywiscie nie mam zamiaru kupowac bo za 1.000,- zl to juz prawie felgi mam, ale myslalem raczej o pomalowaniu w ten sposob.. czy ktos probowal juz czegos takiego??

thnx i pozdro

Bol3k

Guest spedyt
Posted

Malowanie tego będzie raczej brzydko wyglądało a jak zacznie farba schodzić to dopiero będzie widok :wink:

Posted

A ja bym spróbował , tylko dobrze do tego podejdź bo może być kupa. Widziałem kiedyś airbag pomalowany i sam niemogłem uwierzyć wyglądało jak oryginal

Posted

Sprobuj najwyzej pozniej wywalisz poduche :lol:

Posted

Malowalem kiedys zaslepke poduszki w matizie.

lakier nie bedzie odpryskiwal jak dobrze przygotujesz element tzn musisz dokladnie umyc zmywaczem silikonowym (zeby usunac pozostalosci po plaku)

dobrze byloby przematowac lakierowane miejsce uzywajac wlokniny (szorstka sciereczka) o kolorze szarym lub zlotym po matowaniu znowu przemyc zmywaczem (wazne jest aby myjac uzywac 2 scierek tzn. jedna mocno nasaczona myjesz a druga natychmiast wycirasz do sucha) i masz element gotowy do malowania.

nie wiem czym to bedziesz malowal (powiedzmy ze bedzie to srebrny spray).

Najpierw musisz pomalowac podkladem (specjalny podklad na tworzywa, zazwyczaj bezbarwny i bardzo rzadki) nanosisz 1-2 cienkie warstwy czekasz okolo 10 min i malujesz srabrnym sprayem 2-3 warstwy w odstepach kilku minutowych czekasz 10 15 min nanosisz lakier bezbarwny tez 2-3 warstwy i gotowe. :biggrin:

Posted

Dzieki daro,

teraz nic tylko zebrac te wszystkie rzeczy i probowac.. :P nie wiem czy zdolam wszystko to zakupic/skompletowac ale poprobuje cos moze.. ;) jak cos to efekty i mala relacja zostanie zamieszczona :)

Posted

A czemu miałoby sie nie udac kupienie/skompletowanie. Takie rzeczy to w każdym prawie chemicznym dostaniesz.. moze nie prawie, w każdym ;)

Posted

Jak bedzie po zabiegu to wrzuc foto :wink:

Posted

Bez problemu kupisz to wszystko w kazdym sklepie z lakierami samochodowymi, problem moze byc tylko z tym podkladem bo zadko wystepuje w sprayu ale na zamowienie napewno sprowadza, a jak nie to :bicz:

• 1 month later...
Posted
A czemu miałoby sie nie udac kupienie/skompletowanie. Takie rzeczy to w każdym prawie chemicznym dostaniesz.. moze nie prawie, w każdym ;)
Bez problemu kupisz to wszystko w kazdym sklepie z lakierami samochodowymi, problem moze byc tylko z tym podkladem bo zadko wystepuje w sprayu ale na zamowienie napewno sprowadza, a jak nie to :bicz:

Skoro tak to pewnie damy rade :)[br]Dopisany: 03 Kwiecień 2007, 03:44 _________________________________________________Powracam do tematu :)

zapomnialem wczesniej sie zapytac o wymontowanie poduchy do malowania ;) zeby ja wymontowac wystarczy po prostu odkrecic dwa torxy z tylu?? czy po zdjeciu i zalozeniu potem poduchy bede musial podlaczyc kompa i kasowac jakies bledy?? w A4 naprawiam sam wyczytalem ze akumulator trzeba odlaczyc?? prawda/nieprawda?? :P

a co do samego malowania.. farbe srebrna mam, ale jak chcialem kupic bezbarwny to w sklepie powiedziano mi ze jak ta farbe pociagne bezbarwnym to lakier zczernieje..??

Guest spedyt
Posted

zeby ja wymontowac wystarczy po prostu odkrecic dwa torxy z tylu??

W starszych modelach tak, w młodszych na pewno też

w A4 naprawiam sam wyczytalem ze akumulator trzeba odlaczyc?? prawda/nieprawda?? :P

Skoro tak radzą w książce to dlaczego nie zastosować się do rad? Lepiej odłącz aku

Posted

Na prawde prosze o jakas porade, bo nie wiem czy wymontowac poduche, bo nie wiem czy potem nie bede musial na podlaczenie na kompa jechac a u nas trzeba sie ponad tydzien wczesniej umowic :(

Guest spedyt
Posted

Bol3k przy odłączonym akumulatorze w pamięci diagnostycznej nic się nie zapisuje, nie będzie błędów