Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana paska LED w reflektorze Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. Mam pytanie dotyczące paska LED w wersji polift. Zauważyłem, że pasek w jednym miejscu zaczyna świecić na żółto (dołączam zdjęcie poglądowe w którym miejscu). 

Trzeba wymienić cały ten pasek, czy może się coś zabrudziło w tamtym miejscu i wystarczy to wyczyścić ? Ktoś może przerabiał ten temat i może coś więcej powiedzieć?

Z góry dzięki

REFLEKTOR-PRAWY-PRZOD-BI-XENON-AUDI-A4-B8-LIFT-EU.jpeg

Opublikowano

Zrób zdjęcie świecącego. 

Opublikowano
  • Autor

@Muskel1

Załączam zdjęcia, dla porównania dodaję też zdjęcie drugiej lampy, gdzie jest ok.

1628446895288.jpg

1628446895273.jpg

1628446895302.jpg

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie widzę różnicy między lewą i prawą lampą.

Opublikowano
  • Autor

No jak to nie? Zobacz jaki żółty jest pasek na ostatnim zdjęciu, a jaki biały jest na pierwszym zdjęciu. I na drugim zdjęciu też widać żółty kolor

Opublikowano

Być może ktoś wymienił lampę i masz 2 różne lampy (z różnych serii produkcyjnych) otwórz maskę i porównaj naklejki na lampach. Jest tam data produkcji oraz numer serii np. 26S, fabrycznie powinny być obie takie same. 

Opublikowano
  • Autor

Jutro sprawdzę, ale ponad miesiąc temu wszystko było w porządku. Nie było tego żółtego koloru, dopiero kilka tygodni temu zauważyłem, że pasek zaczął robić się żółty. 

Lampy mają inne numery, więc widocznie były wymieniane już ? Tylko tak jak pisałem, wszystko było w porządku przez cały czas. Dopiero od jakiegoś czasu ten pasek zaczął robić się żółty. Ktoś przerabiał wymianę tego paska ? Bo trochę denerwuje mnie ten żółty kolor. 

1629192499412.jpg

1629192499426.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

031 to lewa lampa a 032 to prawa lampa. To jest normalne ponieważ lewe mają numery nieparzyste a prawe parzyste ,natomiast różnica jest w barwie leda, lewa ma 11s a prawa jeśli dobrze widzę 09s.

Różnica dwóch numerów nie jest zauważalna i nie powinno to być problemem, ale w prawej lampie ewidentnie zabrudzony jest ten pasek. To jest światłowód  do którego jest  dioda. Jedna na górny pasek a druga dioda na dolny pasek.

Rozbierz lampy i wyczyść te światłowody, ale to musisz wyciągnąć środek lampy żeby wyjąć te światłowody i dobrze wyczyścić.