Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z wspomaganiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem a mianowicie od wczoraj z układu wspomagania dochodzi taki dźwięk jakby wycie. Na postoju tego nie ma na prostych kołach jedynie przy wyższych obrotach w zakresie 1500/2000 i przy ruchach kierownicą. Wyraźnie to słychać czy to na parkingu przy manewrach czy na rondzie np. Nie jest to dźwięk z pompy a bardziej tutaj przy układzie kierowniczym przy podszybiu jakby. Proszę o porady co to może być. Na początek wymienię płyn na orginalny vaga. Płyn wymieniałem profilaktycznie jakieś 3lata temu. Pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdź w ogóle jego stan, płyn wymienia się co 60 000 km.

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor

Mam pytanie czemu na oryginalnej pompie wspomagania audi jest skrót KYB ?

Opublikowano
  • Autor

Wymiana płynu na orginalny i przepłukaniu układu pompa nadal wyje. Kupiłem org używana i było jeszcze gorzej nawet przy ruszaniu pod obciążeniem pompa wyła jakby miała się rozlecieć. Włożyłem swoją spowrotem. Co jeszcze sprawdzić proszę o porady. Spróbuj wymienić na nowy zbiorniczek z ASO bo czytałem że też uszkodzony filtr powoduje wycie pompy. Zaznaczam że płyn się nie pieni ani nie bulgocze ale spróbuj go wymienić. Pozdrawiam

Opublikowano

@Piotrek Zamość Podobno przewód od pompy do maglownicy się przytyka, jakiś filterek się w środku przewodu. Też mam problem z wyjącą pompą (nowa SKF, magiel po regeneracji) będę wymieniał przewód na dniach to zdam relacje.

Stary magiel padł( rdza i brud zrobiło swoje) więc pewnie przewód tez zapchany i za słabe ciśnienie idzie i pompa się męczy i wyje. 

Opublikowano

Nie ma szans aby te przewody się przytkały, tam jest za duże ciśnienie, zwłaszcza w tym od pompy do maglownicy. Ewentualnie można szukać nieszczelności w układzie, te wycie może oznaczać zapowietrzający się układ.

Opublikowano
  • Autor

No nic spróbuję ten zbiornik z ASO a potem jeśli nie pomoże to szukam dalej

Opublikowano
  • Autor

Wymiana zbiornika wspomagania na oryginalny nic nie dało w moim przypadku. Pytanie do was 

Czy pompa meyla HD sprawdzi się w audi ? Czy może ktoś montował i jak wrażenia ? Nie chce używki bo trafić dobrą to loteria i nie mam czasu bawić się w odsyłanie a w pobliżu nic ciekawego nie ma.