Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z zamkiem po wymianie akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z moją b6(Anglik po przekładce). Po wymianie akumulatora auto zaczęło się samo zamykać, nawet jak kluczyk jest w stacyjce,zamki klikają co kilkadziesiąt sekund, dodam że dioda w drzwiach  wtedy nie miga. Sprawdziłem organoleptycznie MK i zero wilgoci, po podłączeniu komputera było 29bledow związanych z zasilaniem, zamkami i szybami, po skasowaniu zostało 5 związanych z zamkami. Dodam że przez jakiś czas nie działało oświetlenie w środku a teraz znowu działa. Czy ktoś miał już taki przypadek? 

Opublikowano

Cześć, tak, mam to samo w aucie ojca. Walczę z tym od jakiegoś czasu (ale tylko weekendowo). Problem zaczął się prawdopodobnie po tym jak aku się rozładował i stał sobie tak około miesiąca.

Sprawdziłem wszystkie kable i wtyczki we wszyskich drzwiach, FIS i VCDS pokazują poprawnie otwarcie drzwi i odpowiednie statusy zamków a problem nadal występuje :( Po ostatnich obserwacjach doszedłem do tego, że zamki klikają w momencie gdy wygasza się podświetlanie przycisku awaryjnych - tzn. przycisk przygasa, zamki klikają i przycisk znowu się podświetla i tak w kółko co ok. 30s. Zastanawiam się czy to nie problem z MCE bo chyba on tym zarządza. Ewentualnie jeszcze jakiś problem z CAN chociaż w żadnych modułach nie ma błedów :dontknow:

Jeżeli uda mi się coś ogarnać to na pewno dam znać

Opublikowano
  • Autor

U mnie jest identycznie, światełko w awaryjnych zgaśnie i się zamyka. Odłączyłem MCE i nadal się zamyka. 

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany. Moduł komfortu padł.