Opublikowano 15 Września 20215 l Witam, przychodzę do was z problemem i w sumie prośbą o pomoc. A więc dzisiaj wracając do domu zauważyłem że głośniki w drzwiach z przodu od kierowcy i pasażera nie działają górny jak i dolny.Nie wiem od czego zacząć, trudno nawet powiedzieć kiedy coś mogło się zepsuć ponieważ zauważyłem to dopiero gdy zacząłem grzebać w ustawieniach dźwięku.Gdy ustawiam dźwięk żeby grało tylko z przodu to grają głośniki na podszybiu i subwoofer.Z góry dziękuje za pomoc i poświęcony czas.
Opublikowano 16 Września 20215 l Jakii system audio masz zamontowany- radio, czy mmi? B&O czy ASS? Musisz podpiąć auto pod komputer diagnostyczny. Tam pokaże w czym problem.
Opublikowano 16 Września 20215 l Autor @Muskel1 Witam, posiadam mmi 2g i nagłośnienie ass. Podjadę dzisiaj do znajomego i sprawdzę dam znać jak coś znajde
Opublikowano 16 Września 20215 l W pierwszej kolejności sprawdziłbym w przelotkach między drzwiami a karoserią. Edytowane 16 Września 20215 l przez Muskel1
Opublikowano 16 Września 20215 l Autor Wszystko ok, kable całe. Z tyłu głośnik srednio tonowy też nie dziala ;/
Opublikowano 16 Września 20215 l Musisz wypiąć kostki z przelotek i sprawdzić na pinach w słupkach czy sygnał do nich dochodzi.
Opublikowano 16 Września 20215 l Autor Sygnał jest ok, co mnie najbardziej zaskoczyło, podłączyłem stary glosnik z a4 b7 i gra.W boczku nie ma głośnika wysokotonowego ku mojemu zaskoczeniu.
Opublikowano 16 Września 20215 l Skoro sygnał dochodzi do słupków to problem leży w okablowaniu z słupka do głośnika lub samym głośniku.
Opublikowano 16 Września 20215 l Autor Jutro dojdą nowe głośniki wszystko git, tylko powiedz mi czemu głośników wysokotonowych nie ma skoro to audi sound system?
Opublikowano 16 Września 20215 l Audi Sound System ma tylko 6 głośników w drzwiach, dwa wysoko tonowe, center i subwoofer, czyli razem 10 głośników i 180 W.