Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż K04-064 w b6 1.8t.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeglądnąłem dział. Czytałem temat ,, etapy podnoszenia mocy". Jednak to temat, w którym nie miejsce na zadawanie pytań. Jak w temacie planuje początkiem roku założyć k04-064 do mojej b6 quattro i podnieść moc w granicach 300 KM. Do tego czasu chciałbym zebrać wszystkie potrzebne części. Dlatego mam prośbę, do osób które to robiły aby napisały w tym temacie co jest potrzebne oprócz turbosprężarki. Fajnie jeśli były by numery części.

Poza tym:

- jakich wymiarów centralny intercooler ?

- jakie wtryskiwacze ?

- pompa paliwa, wystarczy nowa ori ?

Edytowane przez r7adek

Opublikowano

Pompa Do 300 nowa starczy, wtryski 440, icek 230, Reszta co ci jest potrzebne zbudować cały dolot czyli filtr - turbosprężarka, magistrala wodno olejowa część rurek pasuje ale ja proponuję zrobić wszystko nowe i troszkę na grubszych wężach przynajmniej olej oczywiście wszystko wsadzić w osłony termiczne,  potrzebujesz jeszcze adapter by ożenić turbosprężarkę z głowicą no i później jeszcze sportowy katalizator, tak naprawdę wszystko jest w internecie i tu na forum tylko poszukaj.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 13.11.2021 o 07:52, morelo napisał:

Pompa Do 300 nowa starczy, wtryski 440, icek 230, Reszta co ci jest potrzebne zbudować cały dolot czyli filtr - turbosprężarka, magistrala wodno olejowa część rurek pasuje ale ja proponuję zrobić wszystko nowe i troszkę na grubszych wężach przynajmniej olej oczywiście wszystko wsadzić w osłony termiczne,  potrzebujesz jeszcze adapter by ożenić turbosprężarkę z głowicą no i później jeszcze sportowy katalizator, tak naprawdę wszystko jest w internecie i tu na forum tylko poszukaj.

No właśnie, np. przewody wodno olejowe, nie znalazłem na necie gdzie takowe są dostępne.

Opublikowano

Jak masz kase to kupuj gotowe np

WWW.TURBO-CONCEPTS.DE

# PATERNTIERTE LÖSUNG # Die erhöhte Nachfrage den K04.064 Lader aus dem 2.0TFSi Golf 6R / S3 8P am 1.8T zu fahren hat uns dazu bewegt, dieses…

Jak nie to kupijesz przewody i króćce olej woda mierzysz przykładasz rysujesz ucinasz zakładasz końcówki znaczysz by sie nie przestawiło i jedziesz zakuć np tam gdzie dorabiają węże do koparek.

Szukaj po necie i tu na forum bo wszystko jest. 

Opublikowano

wtryskiwacze dawaj od razu 630cc boscha nie ma co się bawić w nic mniejszego 525cc na przejściówkach to gowno a 440cc będą za male 

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, Michałzxc napisał:

wtryskiwacze dawaj od razu 630cc boscha nie ma co się bawić w nic mniejszego 525cc na przejściówkach to gowno a 440cc będą za male 

Dzięki. O takie odpowiedzi mi chodź. 

Opublikowano

Wtryski 440 starczy na 300KM  Miałem 290 i jeszcze mały zapas na 4 barach:)