Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Drgania powyżej 120 km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM PANÓW I PANIE :>

TYDZIEŃ TEMU ZMIENIŁEM 2 PRZEDNIE OPONY UZYWANE OK. 6MM .KUPIŁEM JE OD KOLEGI KTÓRY MIAŁ JE NA TYLE SWOJEGO SAMOCHODU( KOLEGA WYMIENIŁ U SIEBIE NA WIEKSZE KÓŁKA ) . I WSZYSTKO BY BYŁO DOBRZE GDYBYM NIE PRZEKRACZAŁ 120 . PO PRZEKROCZENIU SAMOCHÓD ZACZYNA DRGAĆ . TRZĘSIE TYŁ SAMOCHODU I CZUJE TEZ DRGANIA NA FOTELU, CZASAMI TEZ CHUCZĄ.OPONY TE OD KOLEGI SĄ NA PRZODZIE I NA KIEROWNICY NIC NIE CZUĆ . NA TYLE MAM SWOJE STARE OPONY BIEZNIK OK 4 MM . PRZEDNIE KOŁA OCZYWIŚCIE BYŁY WYWAŻANE PRZED ZAŁOŻENIEM.DODAM ŻE PRZED WYMIANĄ NIE BYŁO TAKIEGO KŁOPOTU. CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ TAKICH DRGAŃ? ZŁE OPONY , KRZYWE FELGI, AMORKI DO WYMIANY, ZŁA GEOMETRIA, OD CZEGO MAM ZACZĄĆ?

Na Forum piszemy małym literami :cool1: /slaweq

Opublikowano

Raczej złe opony :decayed:

Opublikowano

możesz spróbwać wyważyć na aucie, jak nie pomoże to opony do wyrzucenia

Opublikowano

Piszemy małymi literami :naughty:[br]Dopisany: 18 Kwiecień 2009, 10:41_________________________________________________po prostu może ostro hamował i je przypalił .Często przyjeżdżają niby nowe ładne opony z Niemiec po testach :)

Opublikowano

Tak jak kepasa napisał – wyważ oponki w dobrym zakładzie, powinno pomóc

Opublikowano
  • Autor

Panowie a znacie dobry zakład w Wawie co by wyważył ?????????

Opublikowano

Witam

Ostatnio wyważałem koła w W-wie przy ul. Ordona. I zrobili to całkiem dobrze

Link z lokalizacją: http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=Warszawa,+Ordona&Submit=Szukaj&long=20.9575724&lat=52.2211276&type=3&scale=2

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

Jak biją to wyważ koła a jeśli to nic nie da to laczki na śmietnik.

Opublikowano

Pewnie coś nie tak z oponami jest. A kolega nie miał czegoś takiego jak na nich jeździł ?

Opublikowano

Pewnie coś nie tak z oponami jest. A kolega nie miał czegoś takiego jak na nich jeździł ?

moim zdaniem są opony wyząbkowane miejscami i nadają sie na śmietnik kolego,ale możesz spróbować wyważać ale to i tak nic nie da bo wygląda to na wine opon :cool1:
Opublikowano

a mi to wygląda na guza ;) miałem tez tak, ręka dało sie wyczuć krzywiznę.

Opublikowano

To jest wina opon, tylko pytanie czy Twoich starych czy tych nowych. Jaki rocznik opon masz na aucie? :gwizdanie: Najprawdopodobniej oponki mają już swoje lata i pojawił się guz, albo są wyząbkowane tak jak ktoś napisał :wink4: Wyważyć też możesz spróbować, ale wydaje mi się że to nie pomoże :wink4:

Opublikowano

Wywarz opony, dobry i tani zakład jest przed Radzyminem, miejscowość się na s nazywa - Słupno chyba.

Jak będziesz jechał prosto radzymińską przejedziesz marki i po prawej stronie będziesz miał duży napis wulkanizacja.

Opublikowano
  • Autor

Do Radzymina mam akurat blisko z Tarchomina. Ciekawe czy fachowiec będzie wiedział które opony są wyząbkowane moje stare czy te które założyłem.

Opublikowano

Jak jest fachowcem będzie wiedział :kox:

Opublikowano

hmm, słyszałem pewnego razu od wulkanizatora że przy wyząbkowanej oponie można upuścić troszkę ciśnienia ( chyba mówił mi by zrobić to do 1 at. ale nie jstem pewien ) i jest możliwość że sie polepsz. Jeżeli to prawda można spróbować jezeli nie to też można bo i tak opony trzeba wymienić a może coś to da ??