Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 ALT poci się olejem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Przychodzę z kolejnym pytaniem, ostatnio zauważyłem że część zaznaczona strzałką na zdjęciu jest pokryta olejem, wie może ktoś co to jest i czy lepiej to wymienić ewentualnie na co? 

Zdjęcie poglądowe.

cNPH6ce.jpeg

Edytowane przez Nader

Opublikowano
10 godzin temu, Nader napisał:

Cześć, 

Przychodzę z kolejnym pytaniem, ostatnio zauważyłem że część zaznaczona strzałką na zdjęciu jest pokryta olejem, wie może ktoś co to jest i czy lepiej to wymienić ewentualnie na co? 

Zdjęcie poglądowe.

cNPH6ce.jpeg

Hej kolego :). Wydaję mi się że to eżektor :). Można to wymienić - tendencje ma do pocenia się - koszt około 150 zl  Jeśli jesteś bardzo nadgorliwy jest też zestaw przewodów nadciśnieniowych - dość drogi 450 zł. Mi to wygląda, że sam eżektor oryginalny rozwiąże problem, wymieniałem i jest okej. Pozdrawiam :)

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, Anelson napisał:

Hej kolego :). Wydaję mi się że to eżektor :). Można to wymienić - tendencje ma do pocenia się - koszt około 150 zl  Jeśli jesteś bardzo nadgorliwy jest też zestaw przewodów nadciśnieniowych - dość drogi 450 zł. Mi to wygląda, że sam eżektor oryginalny rozwiąże problem, wymieniałem i jest okej. Pozdrawiam :)

Masz może jakieś linki do tego co gdzie można kupić, i czy to może powodować zwiększenie ubytków w oleju?

Opublikowano
3 godziny temu, Nader napisał:

Masz może jakieś linki do tego co gdzie można kupić, i czy to może powodować zwiększenie ubytków w oleju?

ALLEGRO.PL
ALLEGRO.PL

Nie powinno to mieć większego  wpływu na olej, kiedyś to wymieniałem, bo chciałem zatrzymać jakikolwiek wzrost poboru oleju i zminimalizować do 0 ,ale to nie miało wpływu . Ten silnik bierze olej z różnych powodów. U każdego może być inny winowajca - Odma, pierścienie, uszczelniacze zaworowe, naturalne zużycie silnika. Niestety silniki się zużywają nie tylko przez przebieg, ale wiek i warunki użytkowania - sposób użytkowania. Zasadniczo wszystko może mieć jakiś wpływ, a ALT jest pod tym punktem bardzo delikatny - generacja B7 jest ulepszona i te nie biorą dużych ilości oleju. Ciągle się zastanawiam co zrobię gdy auto zacznie brać jakieś 0,5l/1000, a nie mniej więcej połowę tej ilości - rozwiązaniem jest lanie najtańszego zdroworozsądkowo/najlepszego oleju spełniającego normy, ale bez dużego przesadyzmu i dojeżdzanie silnika  aż straci parametry, bo można już kupić regenerowany - remont i tak czeka, a lepiej jak najpóźniej przy jak najniższych kosztach. Największy problem to przywrócenie fabrycznych 90% sprawności silnika przy remoncie - fabryki lepiej nie zrobisz, ale problem z silnikiem zawsze jest natury dokładności na poziomie fabryki, a niestety niewielu mechaników w ogóle się porywa na takie roboty z absolutną gwarancją, że będzie wszystko super i remont akurat tego specyficznego silnika zakończy się sukcesem (historia chociażby Dajmona, czy wielu innych robiących remont - pokazała, że jeszcze takiego idealnego remontu nie przeprowadzono - gdzie pobór spadł do 0 - może to wina zmienionej konstrukcji B6 względem B7 - nikt jeszcze nie rozkręcił na czynniki pierwsze silników z obydwu generacji samochodu i nie porównał czy tam coś modzono - sądząc po relacjach B7 musiało zostać poprawione, bo te samochody biorą relatywnie małe ilości oleju w porównaniu do B6 - remontu B7 w ALT nie widziałem ). Powodzenia. Pozdrawiam

ALLEGRO.PL