Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czy może być taki zestaw opon ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. z racji iż mam zamiar zakupić alu mam mały problem, gdyż znalazłem fajny zestaw od s4 z oponkami przód: 225/45/17, tył: 255/45/17. i stąd moje pytanie. czy taki zestaw opon może być?? nie będzie to miało wpływu na nic?? abs nie będzie wariował z powodu sporej różnicy szerokości opon?? i przede wszystkim jak autko będzie na tym śmigało?? z góry dziekuję za wszelkie odpowiedzi.

Opublikowano

jak dla mnie kozacki tył :naughty:

troche za szeroko

zależy ile ten tył ma cali w szerokości

Opublikowano
  • Autor

szerokość 8,5 cala, et 40[br]Dopisany: 19 Kwiecień 2009, 12:48_________________________________________________a przód przy tych parametrach wejdzie?? opona 225, felga 8,5, et40

Opublikowano

przód powinien wejść bez problemu a jak co to zawsze możesz dystans zapodać i oki,a tak ciekawie będzie wyglądało auto na tych kapciach :good:

Opublikowano

Ja mam 8,5 cala i ET 45 . Myślę że z ET 40 przód wejdzie. Tył 255 na tej feldze to chyba balon będzie.

Opublikowano

Tylne koła mogą ocierać o nadkola,a jeżeli założysz dystanse to mogą za bardzo wystawać po za obrys błotnika :good:

Opublikowano

Tylnie opony są trochę za szerokie :confused4:

Opublikowano
  • Autor

za szerokie i będą ocierać o błotnik?? koleś od którego mam je kupić miał ja na swoim a4b5 tylko nie wiem czy z dystansami czy bez.

Opublikowano

Przód wejdzie a tył może być ciężko ale próbuj dla chcącego nic trudnego :kox:

Opublikowano

Z tyłu jest więcej miejsca na oponki niż z przodu, więc przy tym ET powinno być ok, tym bardziej że jeździły w S4 B5.

Dystans nie jest konieczny, ale zawsze możesz dorzucić, jeśli zajdzie potrzeba.

Opublikowano

Z tyłu jest więcej miejsca na oponki niż z przodu

Tutaj chyba nie masz racji kolego :gwizdanie:

Ja zakładałem do siebie felgę z S6 8'' ET 35 z oponą 245/45 i na tyle dosłownie na styk to wchodziło, chodzi mi o to że opona była o jakieś 0,5 grubości palca od kielicha, a jeśli chodzi o błotnik to nie było tak źle :wink4: teraz jeżdżę na tych samych felgach z oponami 225/45 i jest ok :good: ale oponka 225 na feldze 8,5'' to będzie już ciekawie naciągnięta :naughty: A nie możesz dokupić 2 opon na tył? :rolleyes: Albo się wymienić gdzieś u wulkanizatora? :)

Opublikowano

Z tyłu jest więcej miejsca na oponki niż z przodu

Tutaj chyba nie masz racji kolego :gwizdanie:

Ja zakładałem do siebie felgę z S6 8'' ET 45 z oponą 245/45 i na tyle dosłownie na styk to wchodziło, chodzi mi o to że opona była o jakieś 0,5 grubości palca od kielicha, a jeśli chodzi o błotnik to nie było tak źle :wink4: teraz jeżdżę na tych samych felgach z oponami 225/45 i jest ok :good: ale oponka 225 na feldze 8,5'' to będzie już ciekawie naciągnięta :naughty: A nie możesz dokupić 2 opon na tył? :rolleyes: Albo się wymienić gdzieś u wulkanizatora? :)

225 na 8,5 cala to już jest mega ja mam na 8,5 cala opony 235 i już się ładnie naciągnęły :cool1: :cool1:
Opublikowano

225 na 8,5 cala to już jest mega ja mam na 8,5 cala opony 235 i już się ładnie naciągnęły :cool1: :cool1:

Dokładnie :wink4: ja mam 225 na 8'' i wygląda to ładnie i uważam że jest to minimalna szerokość opony jak dla tej felgi :good: 215 już bym nie założył :no:[br]Dopisany: 20 Kwiecień 2009, 09:36_________________________________________________Pomyliłem się (literówka/cyfrówka :naughty: ) i musiałem zmienić ET 2 posty wyżej... mam 35 :wink4:

Opublikowano
  • Autor

z wystawaniem poza obrys auta to nie problem. dowodu mi nie zabiorą :gwizdanie: bardziej mi chodzi o to czy tylne wejdą i nie będą ocierały, no i jak takie laczki wpływają na jazdę. oraz czy różnica szerokości opon przód/tył nie będzie wpływała na działanie abs'u?? przednie oponki wg tabeli dopasowania opon do felgi są ok. na oponę 225 fela 8,5" to max, także może być.

Opublikowano

Z ABSem nie powinieneś mieć problemu. Ja bym na Twoim miejscu na tył poszukał 235 bo te 255 to kawał opony, a poza tym będzie znaczna różnica w wysokości w porównaniu do przednich.