wilczynskil Opublikowano 27 Stycznia 2022 Opublikowano 27 Stycznia 2022 (edytowane) Witam, dziś moje Audi ponownie zastrajkowało elektrycznie. Gdy wysiadłem z auta wszystko działało. Odebrałem paczkę z paczkomatu, wsiadam włączam lewy kierunek i cisza.. nie działa. Początkowo myślałem, że to dźwignia kierunkowskazów zawiodła (mówię trudno). Zaczyna padać - włączam wycieraczki i nic. Ściemnia się okazuje się, że nie mam świateł... Teraz na poważnie. Nie działa: 1. Światła mijania 2. Światła drogowe włączane na stałe (mruganie działa) 3. Kierunkowskazy z dźwigni (awaryjne działają) 4. Klakson 5. Wentylator Poczytałem w intrenecie i sensowną propozycją były przekaźniki 213, 204 lub kostka stacyjki. 213 wymieniłem (miałem na stanie) - nic. Z 204 i kostką się wstrzymałem. Jestem laikiem, ale liczę na to, że to typowa usterka i da się ją prosto rozwiązać. Jeśli nie to prawdopodobnie auto wyląduje u elektryka. Jakieś propozycje? Z góry dziękuję. Auto takie jak w opisie profilu. Pozdrawiam, Łukasz Edytowane 27 Stycznia 2022 przez wilczynskil
Patrykbfb Opublikowano 27 Stycznia 2022 Opublikowano 27 Stycznia 2022 W b6 miałem taki przypadek odpowiedzialny za to był moduł który znajduje się pod kierownicą. Został rozebrany i wyczyszczony na stykach była śniedź i problem znikł. Rozbierz ten plastik pod kierownicą i po kablach dojedziesz do modułu jeżeli taki w B5 też jest.
wilczynskil Opublikowano 27 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2022 Rozebrane. Podpowiesz, gdzie szukać?
Patrykbfb Opublikowano 27 Stycznia 2022 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Tam gdzie idzie wiązka z kierownicy
wilczynskil Opublikowano 28 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2022 @Patrykbfb dziękuję za pomoc, dziś to sprawdzę. Co myślicie o przekaźniku 204 i kostce stacyjki warto to również przy okazji sprawdzić? Pozdrawiam, Łukasz
Patrykbfb Opublikowano 28 Stycznia 2022 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zawsze warto sprawdzić najpierw najprostsze rzeczy. Ja podmienialem najpierw przekaźniki ale było bez zmian.
Patrykbfb Opublikowano 28 Stycznia 2022 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Tutaj wchodzi cała wiązka z kierownicy? Widzę że w B5 wygląda to inaczej
Patrykbfb Opublikowano 28 Stycznia 2022 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Godzinę temu, wilczynskil napisał: O tym mówisz? To jest moduł immobilisera
wilczynskil Opublikowano 30 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2022 Sytuacja opanowana - uszkodzona kostka stacyjki. Dziękuję za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi