artorro27 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 witam moja a4 jest po generalnym remoncie silnika(wymiana głowicy, rozrzadu, pompy wody i pompy oleju) wszystko ładnie pieknie furka smiga jak nigdy tylko ze po przejechaniu kilku kilometrów zapala sie kontrolka sygnalizujaca brak plynu chłodniczego. po dolaniu i malej przejazdzce dzieje sie to samo. dodam ze ogrzewanie dziala normalnie a wskaznik wskazuje temp 90 stopni C. Pytanie czy to zapowietrzony układ czy moze termostat. sprawdzalem i nie znalazlem zadnego wycieku. szukalem na forum jak odpowietrzyc układ ale niestety nie znalazłem opisu do B6. czy odpowietrza sie tak samo?.bede wdzieczny za pomoc.
kepasa Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 powinno sie samo odpowietrzyć... tak mi się wydaje...
Ronin Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Jeżeli dolewasz a płynu ubywa to musi gdzieś uciekać. Może być peknieta rurka i cienkim strumyczkiem leci na ciepłą część silnika i odparowuje. Przy momtażu ponownym tak moze się zdażyć, wąż trochę nie na swoim miejscu lub opaska nie dociągnieta. Śrubokręt i posprawdzaj wszystkie opaski
artorro27 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2009 No i sie wyjasniło. Z tyłu silnika niedokrecony był przewód i tam uciekał płyn. Teraz juz w porzadku. Dziekuje za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi