Rest Posted April 19, 2022 Posted April 19, 2022 Witam, Omyłkowo wlałem jakieś 0,5 litra benzyny ekstrakcyjnej do chłodnicy zamiast wody destylowanej (miałem w identycznych bańkach 5l) Czy ten bład mógł cos uszkodzić a jeśli tak, to co? a4 b6 2.0 ALT - odpala, po jakimś czasie jednak traci moc, zaczyna sie dławić i gasnie. Na siłe sie moze jeszcze raz odpali by po kilku sekundach zgasła bez mozliwościa odpalenia. Po odczekaniu ~2h odpaliła, ale sie dusi. /Z powodu ubytków płynu chłodniczego dolewałem wodę destylowaną bo nie wiedziałem czym było zalane wczesniej(niedawno kupione auto). Planowąłem płukać układ a do tego trzeba pozbyć sie płynu jaki by nie był i przepłukać wodą destylowaną.
dekiel 13 Posted April 19, 2022 Posted April 19, 2022 (edited) No to przepłukałeś benzyną zamiast wodą destylowaną i tyle. Podłącz kompa i zobacz błędy dlaczego sie dusi. Edited April 19, 2022 by dekiel 13
Rest Posted April 20, 2022 Author Posted April 20, 2022 (edited) Na tą chwile u mechanika - jeszcze czeka na swoją kolej. Zaniepokoiło mnie to ... bo czy benzyna mogła coś uszkodzić? Objawy są nie za fajne. Tak gubił obroty, ze stawał w miejscu a po chwili dymił jakbym jechał do baku wlał olej po frytkach z MCDonalds'a Podymił se i zgasł No nic - niebawem będzie wszystko jasne. Solved: Benzynka jest lżejsza od wody, nie było jej wiele wiec pewnie sobie odparowała. Problem był z przekaźnikiem. Edited June 28, 2022 by Rest Zakończenie wątku
Recommended Posts