Jump to content
IGNORED

[B5 ABC] Wymiana silnika

Recommended Posts

Posted

taka sprawa wyszla

w moim silniku 2,6 jest kilka nieprzyjemnych rzeczy do wymiany i koszta sa troche wielkie a zaprzyjazniony mechanik zaproponowal mi taki sam silniczek i z wymiana tych silnikow koszt bylby moze nawet nizszy no i tamten co mi proponuje ma polowe przejechane tego co moj ALE .... tamten silnik pochodzi z AUDI 100 awant :embarrassed: , on twierdzi ze to jest ten sam silnik i napewno bedzie pasowal , w sumie trudno mu nie wierzyc bo jak nie bedzie pasowal to jego strata bo bedzie musial spowrotem stary zakladac ale moje pytanie jest takie - jak juz przelozy i bedzie pasowal to jak sie to bedzie mialo do FIS komputer tzn czy np odczyty splania chwilowego itd czy to bedzie dzialalo bo z tego co kojarze to ta audica z ktorej ma byc ten silnik nie miala takiego komputera i pozatym ja mam skrzynie automat a on tam mial manuala ale twierdzi ze to nie ma znaczenia. Co o tym myslicie ?

Posted

jakchcesz mam taki silnik jeszcze na auci 130 tys przejechane silnik igła cena naprawde mała i dokladnie w a4 rok 96 do odlpalenia i sprawdzenia

Posted

jakbym mial po ten silnik do tarnowa jechac to cena juz bedzie wieksza od tej co mi gostek proponuje nawet jakbys powiedzial ze za darmo :D

Posted

Jak pracujesz w Niemczech to kup całość a stary oddaj na złom. Będzie dużo lepiej niż jakiekolwiek wymiany.

:hi:

Posted

Jeżeli kod silnika jest taki sam, to będzie pasować.