cabanmat Opublikowano 22 Maja 2022 Opublikowano 22 Maja 2022 Witam Kolegów, Silnik benzynowy 2.0 AZM 115KM, od jakiegoś czasu, sporadycznie lubi zgasnąć na jałowych podczas jazdy (np. stojąc na światłach). Przyśpieszenie w normie, nie szarpie, silnik oczywiście zasilany Pb+LPG. Instalacja LPG ma jakieś...90kkm przebiegu. W sterowniku silnika przewija się sporadycznie błąd zbyt bogatej mieszanki : 16556 - Zespół 1; system pomiaru paliwa P0172 - 35 - 10 - system za bogaty - Sporadyczny Przesyłam log przepływomierza podczas jazdy, jazda spokojna i agresywne przyśpieszanie na 3biegu do 5tyś obrotów Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum
przem8 Opublikowano 22 Maja 2022 Opublikowano 22 Maja 2022 Jeśli już to rób loga 2+33 statycznego i do odcinki jak chcesz sprawdzić przepływkę. Logi na jakim paliwie? Powtórz to na pb i lpg.
cabanmat Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Opublikowano 22 Maja 2022 (edytowane) Powyższego loga robiłem na LPG. Wracając do sedna...czyli mam zrobić log statyczny... Czyli, silnik rozgrzany benzyna, grupa 002 gaz opór Grupa 33, gaz opór Przełączam na LPG, i analogicznie dwa statyczne logi dla grupy 002 oraz 33 z gazem w podłodze. Edytowane 23 Maja 2022 przez cabanmat
cabanmat Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Opublikowano 23 Maja 2022 W dniu 22.05.2022 o 19:56, przem8 napisał: Jeśli już to rób loga 2+33 statycznego i do odcinki jak chcesz sprawdzić przepływkę. Logi na jakim paliwie? Powtórz to na pb i lpg. Log statyczny grupy 002+033 (Pb) Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum Log statyczny grupy 002+033 (LPG) Show log - VAGLOGI VAGLOGI.PL VAGLOGI to usługa która pozwoli Ci przesłać logi z programu VCDS lub VAG-COM i udostępnić je w przyjaznej formie np. na forum
przem8 Opublikowano 23 Maja 2022 Opublikowano 23 Maja 2022 (edytowane) Logi za krótkie i po co te przygazówki? Gdzie te logi do odcinki? Nic z tego nie wynika, szkoda czasu... MIałeś zrobić loga statycznego i do odcinki czyli dynamiczny, 3ci biegi i piz*a w opór. Wszystko po kasowaniu błędów nawet jak ich nie ma. Jeśli to kwestia regulacji lpg to mogę Ci to ogarnąć bez ruszania się poza granice Biłgoraja Edytowane 23 Maja 2022 przez przem8
cabanmat Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Opublikowano 23 Maja 2022 (edytowane) 19 minut temu, przem8 napisał: Logi za krótkie i po co te przygazówki? Gdzie te logi do odcinki? Nic z tego nie wynika, szkoda czasu... MIałeś zrobić loga statycznego i do odcinki czyli dynamiczny, 3ci biegi i piz*a w opór. Wszystko po kasowaniu błędów nawet jak ich nie ma. Jeśli to kwestia regulacji lpg to mogę Ci to ogarnąć bez ruszania się poza granice Biłgoraja Ajajaj no to się nie zrozumieliśmy :/ Myślałem że jak log statyczny, to bez deptania samochodu na 3 biegu Jutro zrobię i zamieszczę... Czyli log statyczny grupa 002 i 033 - dla Pb i LPG - robimy loga przez pół minuty na jałowych obrotach oraz log dynamiczny... dla grupy 002 i 033 - dla Pb i LPG - 3 bieg, 1500obr/min.. i gaz w podłogę Edytowane 23 Maja 2022 przez cabanmat
przem8 Opublikowano 23 Maja 2022 Opublikowano 23 Maja 2022 4 minuty temu, cabanmat napisał: robimy loga przez pół minuty na jałowych obrotach Lepiej z minutę.
Rekomendowane odpowiedzi