Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Samozapalenie sie świateł postojowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Szukałem na forum ale bez skutku co do mojego problemu >

Po przyjściu rano na parking zauważyłem że świeci mi się światło tylne postojowe i jaki było moje zaskoczenie kiedy stwierdziłem że włączniki świateł czy migaczy są w pozycji wyłączonej .

Po krótkiej rozmowie ze stróżem parkingu- powiedział że kiedyś już u mnie to już tak świeciło i nie zdążył mi tego przekazać a ja chyba nie zauważyłem tego faktu .

Czy może ktoś miał podobny przypadek i co może być tego przyczyną .

Pozdrawiam i czekam na wasze podpowiedzi .

mxzibi.

Opublikowano

rozumiem że postojówka "paliła" tylko z tyłu? a jak tam przełącznik kierunkowskazów? nie był włączony w którąś stronę (w tą z której się "paliła") ?

Opublikowano
  • Autor

rozumiem że postojówka "paliła" tylko z tyłu? a jak tam przełącznik kierunkowskazów? nie był włączony w którąś stronę (w tą z której się "paliła") ?

Zgadza się postojówka paliła się z tyłu i jestem pewien że migacz nie był włączony bo to od razu sprawdziłem .

Jeżeli migacz by był włączony to jeszcze z przodu by się paliła lampa a tu nic z przodu tylko z tył .

Opublikowano
  • Autor

Bordnetz do sprawdzenia.

Nie kumam co to jest BORDNETZ ???????????????????

Opublikowano

Taka czarna palstikowa puszka na wysokości kolana lewego kierowcy.

Steruje kierunkami, światłami, wycieraczkami itp.

Opublikowano
  • Autor

Taka czarna plastikowa puszka na wysokości kolana lewego kierowcy.

Steruje kierunkami, światłami, wycieraczkami itp.

Niedawno zakładali mi auto alarm i pomyślałem ,ze to może ma coś z tym wspólnego z tym faktem a centralka właśnie tam się znajduje gdzie BORDNETZ .

Muszę się przyjżec jak mi zamontowali ten alarm bo możne coś skopali bo jeszcze zauważyłem że nie otwiera mi się klapa z pilota .

Opublikowano

przecież to już było na forum poruszane kilka razy, :szukaj: :szukaj: :szukaj:, przecież to nic nie kosztuje :bicz3:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t54719.0.html;highlight=%C5%9Bwiec%C4%85+si%C4%99+stopy

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t53510.0.html;highlight=czujnik+stop+gdzie

ps: Musashi prośba o usunięcie całego posta.

Opublikowano

przecież to już było na forum poruszane kilka razy, :szukaj: :szukaj: :szukaj:, przecież to nic nie kosztuje :bicz3:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t54719.0.html;highlight=%C5%9Bwiec%C4%85+si%C4%99+stopy

a co ma stop do postojowych?

Opublikowano

rónież jest sterowany z Bordnetza.

Ale nie ma to jak korzystać z opcji SZUKAJ.

Opublikowano
  • Autor

KOLEGO ArkadiuS mi sie nie zapala kontrolka ESP czy inne , także nie widziałem związku z moimi objawami i założyłem nowy post .

Proszę mi znaleźć taki wątek to zwrócę honory bo ja szukałem dosyć usilnie i nie znalazłem .

Opublikowano

jesteś pewien, że to światło postojowe :cool1:? Powtarzają się watki o palących się światłach stopu, więc zasugerowałem takie posty.

Opublikowano

Mam to samo. Już dwa razy wyładował mi się przez to akumulator. Czujnik stopu wymieniowy a problem nie zniknął. Podejrzewam instalację alarmową bo problem pojawił się właśnie po instalacji alarmu.

Opublikowano
  • Autor

jesteś pewien, że to światło postojowe :cool1:? Powtarzają się watki o palących się światłach stopu, więc zasugerowałem takie posty.

Jestem przekonany że to są obie pozycje bo się przyglądałem i jestem pewien na 100 ze to właśnie pozycję się świeciły .

Postanowiłem dokopać się do Bordnetza i muszę powiedziec ze zainstalowany nowy alarm jest podłączony 4 -ema przewodami .

Moja żonka była w firmie gdzie zakładali alarm to zlali ją całkowicie bo powiedzieli że nie ma to zupełnie związku z założeniem autoalarmu i nawet nie wpięli się pod kompa żeby sprawdzić.

W poniedziałek jestem umówiony na serwisie na inną przypadłość auta to poproszę ich o sprawdzenie tego faktu i jak wyjdzie na to że to wina alarmu to zrobię tym instalatorom chyba piekło :evil: :evil: :evil:

ACHA zapomniałbym wpadłem na pomysł nie włączania alarmu na noc tylko zamknięcia samochodu z kluczyka i zobaczę jak rano będzie .

Opublikowano

jak włączasz i wyłączasz alarm to sygnalizację masz poprzez kierunki czy postojowe?

Opublikowano
  • Autor

jak włączasz i wyłączasz alarm to sygnalizację masz poprzez kierunki czy postojowe?

Sygnalizacja włączenia alarmu jest migaczami .

Wczoraj zamknąłem samochód tylko kluczykiem i światła dzisiaj rano się nie świeciły czyli już daje mi do myślenia .

Rozmawiałem dzisiaj z kolesiem z serwisu Renaut i potwierdził to że najprawdopodobniej jest źle zamontowany autoalarm ( szyna CAN ) bo mają takie przypadki że źle podpinają się przy montażu alarmu .

Dzisiaj też zamknąłem na klucz i mam nadzieję że jutro światła nie będą się świecić.

Opublikowano

ACHA zapomniałbym wpadłem na pomysł nie włączania alarmu na noc tylko zamknięcia samochodu z kluczyka i zobaczę jak rano będzie.

Nie wiem jakiej firmy masz alarm, ale możliwe jest, że jak przekręcisz kluczyk to na CAN'ach pojawi się informacja o zamknięciu auta i centralka alarmowa wykryje to jako zamknięcie drzwi i uaktywni alarm. Chyba, że na CAN'ach są dwie różne informacje o zamknięciu drzwi z kluczyka i z pilota to wtedy się nie włączy.

Najlepiej przełączyć alarm w tryb serwisowy - wtedy na pewno się nie włączy, ale podejrzewam, że to może niewiele dać, bo jeżeli alarm został źle podłączony fizycznie to po jego wyłączeniu instalacja i tak pozostanie bez zmian, ale spróbować warto.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj poszedłem na parking i wszystko było OK ale nie zamykałem auta alarmem tylko z kluczyka.

Zastanawiam się czy po podpięciu VAG-a będą jakieś błędy - szkoda ,ze nie posiadam takowego.

w tygodniu podjadę do firmy która zakładała mi alarm bo jestem przekonany ,że to oni coś zj...li .

Pozdro!!!!!