Patryk_audi Opublikowano 8 Lipca 2022 Opublikowano 8 Lipca 2022 Cześć mam takie pytanie, jakie sprężyny kupić na przód. Problem w tym że z tyłu mam nowe sprężyny standardowe i tyl fajnie siedzi a z przodu nie wymieniałem sprężyn, a chce wymienic bo przód mam bardzo wysoko sporo wyżej niż tył.
Dbaluch Opublikowano 11 Lipca 2022 Opublikowano 11 Lipca 2022 Mam bardzo podobną sytuację i też zbieram vinformacje na ten temat , o kilku lektórach przeczytanych na forum wnioskuję że koledzy zakładają sprężyny Elbach pro kit - 30 mm, jedni piszą że są miekie jak 1BA inni zaś piszą że są sztywniejszy niż seria i czuć jazdą dziure , i jak tu być mądrym , ja rozważam albo te czarne Elbach pro kit - 30 mm albo seryjny amortyzator i sprezyne które są dedykowane pod zawieche 1BE tzn one są - 20 mm
Dbaluch Opublikowano 11 Lipca 2022 Opublikowano 11 Lipca 2022 Ogólnie widze ze to forum zamiera , szkoda
MaTeo85 Opublikowano 11 Lipca 2022 Opublikowano 11 Lipca 2022 Nic nie zamiera, tylko ile można pisać o tym samym? Jest obszerny temat z wieloma stronami treści, wałkowany przez lata i już chyba wszystko zostało tam napisane. Trzeba poświęcić czas poczytać i zebrane informacje dostosować pod własne auto i potrzeby. Tyle i aż tyle, ale wiadomo łatwiej napisać nowy post z pytaniem i czekać aż ktoś poda nam gotowca na tacy. 1
Dbaluch Opublikowano 11 Lipca 2022 Opublikowano 11 Lipca 2022 Nie raz kolego warto wałkować ten sam temat chociaż że względu na chwilowe zauroczenie np Elbachem , po np 1 roku użytkowania nie jeden chciałby wycofać się z tego co zachwalał wcześniej , czas użytkowania pokazuje całą prawde, po przez upływ kilku miesięcy, lat np dany producent może się popsuć z produkcją poszczególnych części lub odwrotnie lub np może być wprowadzony nowy lepszy produkt o którym np wszyscy jeszcze nie wiedzą , ja np przeczytałem już kilka tematów i mogę śmiało koledze tematu podsunąć dwa rozwiązania tzn albo przechodzimy z 1BA na 1BE montując nowe sprężyny i nowe amortyzatory , wtedy myślę że z racji nowych części likwidujemy efekt tzw kozy ( auto idzie nam 20 mm niżej ) lub kupujemy Elbach pro kit + np amorki blistein b6, b8 ( auto niżej idzie o 30 mm) co do komfortu to jedni twierdzą że jeden jak i drugi zestaw są tak samo komfortowe i są tacy którzy twierdzą że Elbach pro kit jest twardszy , więc różnie można to rozumieć
MaTeo85 Opublikowano 11 Lipca 2022 Opublikowano 11 Lipca 2022 Tu chodzi też o to, żeby nie tworzyć kolejnego tematu bez sensu, śmiało można kontynuować już istniejący przez co na przyszłość wszystko jest w jednym miejscu, gdyby tam padło pytanie to też byłoby inaczej odebrane i zapewne ktoś by się nad nim pochylił.
Dbaluch Opublikowano 11 Lipca 2022 Opublikowano 11 Lipca 2022 Godzinę temu, MaTeo85 napisał: Tu chodzi też o to, żeby nie tworzyć kolejnego tematu bez sensu, śmiało można kontynuować już istniejący przez co na przyszłość wszystko jest w jednym miejscu, gdyby tam padło pytanie to też byłoby inaczej odebrane i zapewne ktoś by się nad nim pochylił. Masz kolego rację , zakładający temat napewno weżnie to sobie do serca i następnym razem będzie już o jeden temat mądrzejszy szukaj na forum w dziale " Układ Zawieszenia " tam znajdziesz odpowiedź lub zadasz pytanie w istniejącym już temaćie
Patryk_audi Opublikowano 12 Lipca 2022 Autor Opublikowano 12 Lipca 2022 Dzięki za pomoc i następnym razem będę podpinal się do zaczętych już tematów
Dbaluch Opublikowano 12 Lipca 2022 Opublikowano 12 Lipca 2022 4 godziny temu, Patryk_audi napisał: Dzięki za pomoc i następnym razem będę podpinal się do zaczętych już tematów Z tym też bywa różnie , ja napisałem w istniejącym już temaćie który był ciągnięty do ostatniej chwili i cisza , tylko kolega Dev raczył pomóc , reszta na urlopie ?
Dbaluch Opublikowano 12 Lipca 2022 Opublikowano 12 Lipca 2022 Kolega Patryk niech zaś sie pochwali co kupił , ile siadło i jak z komfortem , będzie dla potomnych
Patryk_audi Opublikowano 13 Lipca 2022 Autor Opublikowano 13 Lipca 2022 Jak na razie z tyłu wymieniałem sprężyny i amory i tyl się troszeczkę podniósł ale i tak różnica jest, za tydzień będę wymieniać przód to napisze
Patryk_audi Opublikowano 13 Lipca 2022 Autor Opublikowano 13 Lipca 2022 Jak na razie z tyłu komfort bardzo na plus, auto sztywniejsze na zakrętach, nie pływa tak jak wcześniej
Dbaluch Opublikowano 13 Lipca 2022 Opublikowano 13 Lipca 2022 Godzinę temu, Patryk_audi napisał: Jak na razie z tyłu wymieniałem sprężyny i amory i tyl się troszeczkę podniósł ale i tak różnica jest, za tydzień będę wymieniać przód to napisze Jakie kupiłeś że tył poszedł do góry?
Rekomendowane odpowiedzi