Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

RS6 C7.5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz zdradzić ile Cię kosztowała kierownica i uruchomienie wszystkich funkcji? 

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, robert739 napisał(a):

Możesz zdradzić ile Cię kosztowała kierownica i uruchomienie wszystkich funkcji? 

Dużo za dużo :)

Kierownica z poduszką w zależności od tego co aktualnie jest dostępne na rynku wtórnym ~6k PLN.

Do tego specjalna wiązka z modułami BT zamawiana w Belgii - 1.7k PLN.

Montaż można ogarnąć samemu jak się nie ma 2 lewych rąk w około 2h. Kolesie z Belgii dołączają poradnik. Trzeba mieć trochę specjalnych narzędzi (np. duży klucz spline do odkręcenia kierownicy) i oczywiście VCDS do zakodowania na koniec.

Edytowane przez malik

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, H4mm3R napisał(a):

Drive select też działa? 

Tak, bez problemu. Widać w 43 sekundzie filmiku.

Opublikowano

Gratki.

Mój drive select tak działa, że przestaje po 4-5 klikach (później działa tak raz na kilka sekund). Ale nie korzystam z niego na tyle, żeby mi to przeszkadzało.

A czy też tak masz, że jak posiedzisz w wyłączonym aucie to nie odpalisz go już przy użyciu start/stop i trzeba znów sięgać do oryginalnego przycisku na konsoli środkowej? Podejrzewam, że to problem zasilania, które zanika po jakimś czasie. Znów - nie jest to na tyle duży problem, żeby mi w czymkolwiek przeszkadzał, ale ot tak - występuje.

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, was002 napisał(a):

Gratki.

Mój drive select tak działa, że przestaje po 4-5 klikach (później działa tak raz na kilka sekund). Ale nie korzystam z niego na tyle, żeby mi to przeszkadzało.

A czy też tak masz, że jak posiedzisz w wyłączonym aucie to nie odpalisz go już przy użyciu start/stop i trzeba znów sięgać do oryginalnego przycisku na konsoli środkowej? Podejrzewam, że to problem zasilania, które zanika po jakimś czasie. Znów - nie jest to na tyle duży problem, żeby mi w czymkolwiek przeszkadzał, ale ot tak - występuje.

Za krótko mam to zamontowane żeby przerobić wszystkie scenariusze, o których piszesz.

Na razie wszystko działa bez zarzutu i nie mam się na prawdę do czego przyczepić.

Wiązka, którą zamówiłem w Belgii i zamontowałem to rozwiązanie uniwersalne i chłopaki przyłożyli się do obsługi wielu elementów i scenariuszy. 

Rozumiem, że używasz właśnie tego rozwiązania z Ambrace z Belgii?

Poniżej pokazana kompatybilność i poszczególne funkcjonalności.

image.png.186e80698b3a9a9cfa2e0612871f3f0c.png

Edytowane przez malik

Opublikowano

nie wiem, niestety co to za moduł bo nie instalowałem tego sam :( , ale nie podejrzewam, że to ściągane z Europy jest. Generalnie działa mi wszystko, włącznie z kontrolą piosenek (next/prev), co było w sumie moim głównym wymaganiem. Start/Stop czy drive select to gadżet. Z racji przyzwyczajeń i tak większość operacji wykonuję tak jak wcześniej...

Jeszcze jedno pytanie: co to jest to Cete w kontekście kontroli wydechu?

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, was002 napisał(a):

Jeszcze jedno pytanie: co to jest to Cete w kontekście kontroli wydechu?

Wiązka obsługuje jeszcze bardziej rozbudowane kierownice z dedykowanym pokrętłem do ustawień wydechu. Konkretnie współpracuje z modułami Cete:

https://www.cete-automotive.de/en/active-valve-control-flap-control-exhaust-or-retrofit/

A takie kierownice wyglądają tak:

image.png.00dcc72e8ea0c14c46aa15a284cd3b0b.png

Na dole masz jeszcze dwa dodatkowe przyciski. Lewy kontroluje Lap Timer a prawy właśnie bezpośrednio zaworki wydechu za pomocą sterownika Cete.

Na FB koleś chwalił się takim właśnie setupem w RS6 C7. Na gotowo wyniosło go to 15k PLN :) Więc trochę droższa kierownica... plus sterownik... itd

Edytowane przez malik