Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] BBS 18" w Avancie - jak to widać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy koledzy :>

Szukam właśnie dla swojej niuni obuwia na lato i rozważam parę wzorków (RS6, MAM8 - ale one strasznie oklepane są, a chciałem coś bardziej oryginalnego). Stanąłem już na decyzji, że siądzie autko na 18" i za takimi się rozglądam. W oko wpadł mi model (a raczej 2) BBS i tak się zastanawiam, jak to by wyglądało w B6 Avant? Podejdzie takie cuś - jak widzicie taka ideę? Zarówno parametrami, jak i wzornictwem oczywista mnie interesuje. Dodam, że mam zawieszkę 1BE.

Wzorek nie jest oklepany aż tak bardzo, nawet w środowisku ""golfiarzy", a potrafi swoim designem przyciągnąć oko. Co myślicie?

Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś machnął jakiś VT takiego kółeczka (AndyN ma identyczną furkę jak moja - mam bliźniaczkę, kolor widać w avatarze) :>

Podaję linki do aukcji:

1. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=618133373

2. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=609187571

Będę wdzięczny za wszystkie TIP'y. Nie ukrywam, że bardzo mi się podobają oba modele, ze wskazaniem na 1 :good: 2 ma u siebie w B5 Nosb i wyglądają wg mnie rewelacja. Niestety nie widziałem jeszcze w B6

Pozdrawiam KOval

Opublikowano

Jestem za wzorem 1szym, drugi to chyba dużo starszy wzór i ta obręcz odejmuje z 2'' w odbiorze wizualnym.

Opublikowano

sam miałem kupować te pierwsze, od tego chłopa

ładne są :good:

Opublikowano
  • Autor

No cholercia bardzo ładne nawet bym powiedział - przynajmniej jak dla mnie :good: Ja też się skłaniam ku tym pierwszym. A jak myślicie - będzie to wyglądało na B6 dobrze?

U nas panuje tendencja na ori - nie ukrywam, że na RS6 też poluję, ale ciągnie mnie do czegoś innego niż wszyscy.

2100 w sumie chyba niezła cena nie, ale umoczyć i po przesyłce okaże się, że coś wystaje, albo nie pasują, to ja pierdziu ;(?

Na tych oponkach pojeździ jeszcze jak coś, czy od razu na szrot (tym samym zaraz wyjdzie, że felunek drogi :>)

A jak Panowie z rozmiarami - tu jest 8,5" szeroko i do tego Et 32 - tarki nie będzie ?

Może ktoś jeździł, albo mierzył chociaż kiedykolwiek w B6 coś takiego?

Opublikowano
  • Autor

To nie są niestety te same felgi co No 2.

Te na fotce co podałeś mają 7 ramion a No 2 8 - do tego nie są skręcane.

Bardziej interesuje mnie No 1.

Dzięki za foteczkę :good:

Opublikowano

Te 2 jak dobrze kojarzę to Nosb miał w B5 , oba wzory są kox :good: , ale 2 bardziej

Opublikowano
  • Autor

Te 2 jak dobrze kojarzę to Nosb miał w B5 , oba wzory są kox :good: , ale 2 bardziej

Dokładnie takie Tomek - u niego zobaczyłem i tak mi się spodobały :> 2 trochę pomniejszają optycznie to koło, ale rzeczywiście ładny wzór

Masz rację :)

Może teraz będzie bliżej :

http://img10.imageshack.us/img10/8274/lg16839.jpg

Te już chyba bardziej, z tym, że skręcania maja jakoś inaczej ułożone :)

ładne cholery są na B6 :good:

Jak znajdziecie te z mojego 1 linka to będzie już całkiem :kox:

A panowie jak myślicie o rozmiarze i ET ? Nie za dużo tu i tam :gwizdanie:?

kravootski - z tego co pamiętam, to sam chciałeś chyba BBS CH zakładać? :>

Opublikowano

mi się z takimi bbsami kojarzy porządna niemiecka gleba -35mm i szeroki rant :P inaczej tego nie widzę :(

Opublikowano
  • Autor

A spojrzyj na te linki co dał kravootski :) Mi si podoba jak to stoi. fakt, że ja mam u siebie -20mm i dlatego prosiłem o jakiś VT, żeby mieć jakiekolwiek rozeznanie.

Kopałem troszkę na a4mods.com i tam takich mesh'owych felg jest od groma i ciekawie to się prezentuje.

Opublikowano

no właśnie na tym zdjęciu jest to co mówię ;) szeroki rant i dobra gleba:) sam nad takim czymś się zastanawiałem :P

Opublikowano
  • Autor

I czemu zostało RS6? :>

Opublikowano

bo na glebe -35 nie mam odwagi, a o ładne bbsy z rantem bardzo ciężko :(

to chyba taki wzór jak te co na aukcji:

Audi%20A4%20B7%20BBS%20RGR.jpg

ładnie ;)

a takie bym chciał znaleźć:

bbslmr11.jpg

edit: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=616896912

repliki tych bbsów z 2 zdjęcia /\

edit2: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=616060964

bbsy z 1 zdjęcia tylko, że 18".. fajne ;)

Opublikowano
  • Autor

Te z mojej troszkę inne - mają gniazdo na śrubach pod dekle, a te z A3 i twojego 1 linku nie. Na te z A3 patrzyłem też - niczego sobie :good:

W zawieche raczej nie będę tymczasowo ingerował - wystarcza -20mm do codziennej jazdy, a wszystkie foty na których oglądam jakieś przyciągające oko BBS'y, to z reguły 19" i konkretne posadzenie. Mało obiektywne w stosunku do serii z 1BE :>

18" to max co mogę założyć i zawiecha -20mm. Będą się jakoś komponowały? A przy okazji czy nie będą tarły o blachy ??

Opublikowano

no i właśnie dlatego zrezygnowałem z bbsów :P 19stki + zawiecha to za wiele dla mnie :P ja na razie się bujam na 1BA ale zaraz jak się pojawią felgi to inwestuje w 1BE

co do tego et32 i 8,5 szerokości to ocierać na pewno nie będą przy 1BE, bo tam jeszcze trochę miejsca jest do nadkola. Zastanawiam się natomiast czy nie będą wystawały poza auto. Podobno et35 i 8 szerokość to max w B6

a komponować będą się tak samo jak w tej A3 :P ładnie ale bez szaleństwa ;)

Opublikowano
  • Autor

No właśnie o to mi chodziło - źle się wyraziłem :gwizdanie:

http://www.a4-klub.pl/smf/b6_bdh_moja_25_tdi_quattro_bdh_2004r_nowe_fotki-t60765.0.html

Wentyl założył 18x8,5 z ET30 i niby nic mu nie rżnie, ale ja przepychać auta po dołkach nie mam raczej zamiaru. pisał u siebie, że wystaje mu lekko prawa strona, ale nic nie trze.To jedyny chyba taki extrem na forum :>

Opublikowano

no to elegancko ;) za***iście ten tył wystający tył wygląda na tym zdjęciu z boku ;)) żeby to były bbs'y z wypolerowanym rantem i zawiecha -35mm to bym zemdlał ;d

tutaj kolega też raczej zadaje szyku:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t54446.0.html;highlight=bbs

ef04de839875a99a.jpg

właśnie coś takiego by mnie interesowało ;)

Opublikowano
  • Autor

Tomcio - ale to jest zawieszka -35mm tylko fela inna :>