Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Oświetlenie nóg + czujnik zmierzchu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A te świecące pierścionki z Lexa do stacyjki, to do czego mają służyć??? Czy napisałeś po prostu, jaki będzie kolejny mod w Twojej A4? :>

Wybacz, ale dziś coś mi siE racjonalne myślenie i szybkie zawiesza :polew:

Opublikowano

To będzie jednolite oświetlenie zasilane jedną małą diodą coś podobnego jak świecący znaczek Audi :)

Wrzucę fotki tego ringu, zasada jest taka, wchodzisz wieczorem do auta i stacyjka jest podświetlona i nie musisz jej szukać jeżeli podłączysz do podświetlenia górnego które się wyłączy z opóźnieniem albo podłączysz równo z ledami na nogi.

Panowie, moduł 12V kosztuje 49 PLN + 22% VAT czyli 59,78 brutto + wysyłka z Poznania.

Jeżeli jest ktoś zainteresowany to róbcie listę bo muszę specjalnie zamówić na 12V z wbudowaną sondą.

Opublikowano

I co tam do niego jeszcze potrzeba dodatkowo, żeby złożyć to w całość?

Moduł

Led'y

......

???

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moduł + LEDy (fluxy można dostać od 5 PLN 3szt. w module bardzo ładnie świecące) + okablowanie i trochę inwencji + zdolności manualne :)[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2009, 14:54_________________________________________________Dla jasności, jak wyrezam i wam się spodoba to mogę dla was też wyrezać, to jest przykład z Lexusa, trzeba dopasować do stacyjki Audi ew. zrobić kopię z wymiarami wziętymi na żywca i zainstalować w gnieździe stacyjki.

60855ec68ee7e83c.jpg

cf84f1683a4f4b40.jpg

[br]Dopisany: 24 Kwiecień 2009, 22:52_________________________________________________Coś cisza w temacie się zrobiła :mysli:

Opublikowano

Ciekawy temacik, można prosic o więcej opinii na ten temat ?

Opublikowano

O opinie kolego pytaj pana powyżej, czyli Vario :naughty: To jest jego patent, a my only podglądamy co i jak usprawnić u siebie. Najlepiej napisz PW, chociaż praktycznie wszystko opisane jest w treści posta :wink4:

Opublikowano

Jeżeli jest ktoś chętny na moduł zmierzchowy to PW ew. lista, zakup robię od 5 szt.

Opublikowano

Vario - bo ja sie napalałem i napalałem, a najbardziej w temacie ucichłem :>

Czy pod ten moduł można sobie podpiąć jakoś oświetlenie drzwi - te małe lampeczki, które zapalają się po otwarciu? U siebie niestety tego nie mam, a to dobra rzecz jest po zmroku.

Opublikowano

KOval81 nie widzę problemu w podłączeniu tych lampek, LED mają minimalny pobór prądu a nawet zwykłe żarówki też można podłączyć, kwestia poprowadzenia instalacji. Ja mam podłączone kilka fluxów na przodzie i tyle i nie ma żadnych problemów.

Opublikowano

Dobra, poczytałem i też chce takie :naughty:

jeden moduł dla mnie :)

Opublikowano

1 - Koval81

2 - jarko

Dopisać się jak któryś z was jest zainteresowany, przy 5 składam zamówienie u producenta.

Opublikowano

przy 5 składam zamówienie u producenta.

jak się ludków nie uzbiera to wyrezasz mi takie na zlocie :decayed::rolleyes:

Opublikowano

jarko, żeby sprawiedliwie było to zapraszam do Legnicy i wyrezacie i mi kpl :>

Opublikowano

Najpierw muszę mieć moduły a potem można rezać, przy dobrych wiatrach i komplecie elementów oświetlenie wnętrza to ok 2 godzin roboty co by druciarstwa nie było, oświetlenie drzwii to kolejne kilka godzin ale efekt może być super.

Opublikowano

Vario - ale dla jasności wytłumacz mi jedno:

To oświetlenie nóg nie będzie mi się włączać , jak będzie ciemno - np, wjadę do tunelu a tu mi "ciach mach" i się nogi zapalają??? :polew::naughty:

Bo szczerze mówiąc, mi nie o takie cuś chodzi :>

Opublikowano

Generalnie może się to zdarzyć jak w dzień pojedziesz na włączonych światłach, ja mam DRL więc światła włączam wieczorem, druga sprawa to ustawienie czułości modułu i czas zwłoki który jest krótki, jeżeli tunel będzie krótki to nawet nie zauważysz załączenia - można czujnik ustawić na max ciemno czyli załączy się jak w kabinie będzie bardzo ciemno, miejsce montazu czujki też ma znaczenie.

Opublikowano

K...a :polew: A ja cały ten czas miałem wizję, że to się zapala ustrojstwo, jak sobie drzwi otwierasz :shocked:

Coś takiego właśnie potrzebuję, bo nie za bardzo chcę, bo nie za bardzo mi pasuje samoczynne włączanie się oświetlenia w ciemności.

Ale plamę dałem :polew: :gwizdanie:

A da się to jakoś zrobić po mojemu, czy to inna bajka niestety będzie??? :confused4:

Opublikowano

Można to do tego wykorzystać i nawet ma sens tj. będzie działało tylko jak będzie ciemno. Ale łatwiej jest to zrobić z wykorzystaniem oświetlenia górnego który bierze sygnał z micro-switcha w drzwiach i do tego ten moduł nie jest potrzebny.

Rozumiem, że wypisujesz się z listy?

Opublikowano

W takim razie sorki wielkie Vario :notworthy: za zamieszanie. Cholera, źle zrozumiałem przekaz i myślałem, że to podejdzie....no comment. Muszę wygłosić samokrytykę :confused4:

Opublikowano

A ja dalej chce, tylko bym jedno tu poprawił...

Jak mi się ma świecić kiedy jest ciemno to bym chciał żeby to było deczko ciemniejsze światło jak przy otwieraniu drzwi :)