Jump to content
IGNORED

[b5 avant 1.9 ahu] alar - sterowanie centralnego z pilota

Recommended Posts

Posted

wlaśnie zabieram się za montowanie alarmu w mojej a4.

Kupiłem exusa v10 - myślałem nad elitą pro, ale to było na miejscu.

I mam w związku z tym pytanie, czy w lewym słupku z przodu znajdzie się przewody sterujące centralnym zamkiem (pompą) czy trzeba ciągnąć przewodziki do bagażnika do pompki?

druga rzecz to czy łatwo da się ściągnąć deskę rozdzielczą w autku? i czy w ogóle warto się zaz to zabierać czy wystarczy dół bok i wskaźniki wyjąć i przykręcić elementy gdziesik tam?

Posted

dzięki za info - przewody pewnie te co idą z drzwi więc krąg się zawęża :wink:

z deską to tak się domyślam, choć po 3 razach jak zdejmowałem w poldzie to teraz to kwestia 30 minut góra. choć za pierwszym razem ze 3h zeszło tyle że tam mniej elektryki, kabelków itp.

Posted

Wiązka do drzwi nie jest mała w szczególności jeżeli masz elektryczne szyby ale jak ściągniesz boczek to zauważysz że wszystko jest ładnie pogrupowane. A i nie porównuj poldka do AUDI bo to niektórych drażni a wszczególności mnie! A co do deski to musisz wypruć konsole środkową i oczywiście kierownicę i to jest nie opłacalne do alarmu. Zrób trochę dłuższą wiązkę, zdejmij dolne części konsoli i schowek, napewno znajdziesz fajne miejsce na centrale alarmu

Posted

Hehe drazni ;) - to trudno porównywac bede bo mam oba auta.

Poldek to jest w sumie custom car - ze 3 miesiące pracy włożone w niego, więc jak dla mnie porównanie zupełnie na miejscu.

A ja ma narazie jestem średnio zadowolony z Audi - dla mnie to normlane auto żaden cud w por do polda. Ani nie chichsze (fakt mój egemplarz trochę poskrzypuje, rozkręcali go wcześniej) ani nie szybsze, trochu wygodniejsze, więcej miejsca w środku zmarnowane (malutki tył jak na takie auto).

Lewarek biegów krótki - fakt, ale ruchy nim trzeba długie robić (1.5 raza dłuższe niż w poldzie).

Co do alarmu to tak myślałem że chyba nie będe całosci ściagał - szczególnie jak widziałem ile rozkręcania jest przy kierze ;)