Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem ze swiatlami w klapie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z jedna zarowka pozycyjna w klapie. Prad na kablu jest wkald zmieniony a zarowka nadal nei swieci. Dokopalem sie do kostki w boczku i podpialem bezposrednio zarowke  niestety nie swieci nadal. Mozliwe ze modul cos blokuje mimo iz prad jest na kablu??

Opublikowano

A masa jest?

Opublikowano
  • Autor

Masa jest rowniez sprawdzana  dodatkowym przewodem. Dość dziwne bo jedna swieci a druga nie. Wkład w lampie zmieniany na drugi również podmieniłem stronami lewa prawa i nic

Opublikowano

W B7 masz diagnozę spalonych żarówek, to pierwsza sprawa. Jeżeli sterownik stwierdzi spaloną żarówkę to odcina dopływ napięcia do niej aż do ponownego wyłączenia i włączenia zapłonu. Przy ponownym włączeniu wykonuje test żarówek i jeżeli wszystko jest ok to napięcie pozostaje na przewodach.

Po drugie po otwarciu klapy światła w klapie gasną z tego co pamiętam więc klapa musi być zamklięta w celu sprawdzenia działania żarówek.

Opublikowano
  • Autor

Na fisie wyswietla spalona zarowke a mimo to napiecie jest nadal na kablu, klapa po otwarciu nie gasi zarowek swieca sie wszystko na wlaczonej pozycji

Opublikowano
7 minut temu, mecenas. napisał(a):

Na fisie wyswietla spalona zarowke a mimo to napiecie jest nadal na kablu, klapa po otwarciu nie gasi zarowek swieca sie wszystko na wlaczonej pozycji

Jakie napięcie jest na przewodzie? Ile Volt?

Opublikowano
  • Autor

Napiecie 10.6 na kazdym kablu; druga strona klapy takie same. Na kablach w boczku rowniez to samo

Opublikowano

Skoro jest masa i napięcie to musi działać, nie ma czarów. Coś źle podpinasz lub żle zdiagnozowałeś.

Opublikowano
  • Autor

Nie myslalem ze zarowka mnie przerosnie wiec i inni probowali :D

Mozliwe ze modul moze blokowac?

Opublikowano

Skoro piszesz, że do oprawki, w której siedzi żarówka, dochodzi zarówno masa jak i napięcie, to co Ci moduł ma blokować?

Opublikowano
  • Autor

Sam nie wiem co, fis pokazuje spalona zarowke a pomysłów juz mi brak co z tym zrobic. 

Opublikowano

Sprawdzałeś napięcie i masę na oprawce (na biegunach) gdzie siedzi żarówka czy tylko na wtyczce wchodzącej do oprawki?

Podładuj sobie aku bo jest na wykończeniu.

Opublikowano
  • Autor

Napiecie sprawdzalem we wtyczce oraz z wpieta wtyczka na biegunach, aku wlasnie mi sie laduje.

Opublikowano

Więc skoro na biegunach oprawki jest masa i napięcie, to żarówka nie dotyka biegunów. Innego wyjścia nie ma. To nie magia.

Opublikowano
  • Autor

W teorii racja, ale tak jak wczesniej pisalem podmienialem wklad caly z lewej strony ktory jest sprawny i tak samo nie swiecila jedna zarowka

Edytowane przez mecenas.