Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy jest możliwość automatycznego zaciągania się elektrycznego hamulca ręcznego w A4 B8 po wyłączeniu zapłonu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie , jak w temacie: czy jest możliwość automatycznego zaciągania się elektrycznego hamulca ręcznego po wyłączeniu zapłonu?

We fiacie 500x mam taką opcję. Czy w A4 B8 po lifcie jest taka opcja poprzez VCDS?

Opublikowano

Jaka skrzynia?

Uzupełnij poprawnie profil.

Opublikowano
  • Autor

skrzynia maualna

Opublikowano

Wejdź w sterownik hamulca ręcznego  53, następnie w kod dostępu, wpisz kod 78713, następnie wejdź w adaptacje i wyszukaj z listy "IDE08134-MAS01049-Automatyczny hamulec postojowy-ręczna skrzynia biegów, zmień wartość na aktywną.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki serdeczne. 

Pozdr.

Opublikowano

:hi:Daj znać czy zadziała. Nie u wszystkich działa. 

Opublikowano
  • Autor

Taki komunikat wyskoczył. Jaka opcję wybrać : tak czy nie?`1005340016_Ham.rczny.jpg.4a22bd2d0632da97d50d0e9cc3e4b6db.jpg

Opublikowano

Tak

Opublikowano
  • Autor

Zawsze w takich wypadkach w VCDSie wybieramy Tak?

Opublikowano

Przy tym pytaniu tak. Tu chodzi tylko o to, aby przypisać numer i nazwę warsztatu. 

Opublikowano
  • Autor

Aktywowałem tą  funkcję. przy czym u mnie jest inny numer nie "IDE08134-MAS01049.." tylko "IDE08134-MAS01049.." tylko "IDE08134-MAS01094.." Pewnie ty źle wpisałeś. 2014542469_a4b8ham1.jpg.1d7ec9958480f2b743bb7578a5f4b08d.jpg                                      Ale żadnych efektów nie ma. Po zeskanowaniu błędów takie coś mi wyskoczyło, nie wiem czy dotyczy się hamulca. ca- czego może dotyczyć?

1542152544_a4b8ham.jpg.32db7b3cbee1f521632ddfdb71f9e8cd.jpg

Opublikowano

Nic źle nie wpisałem przecież widzę, że u ciebie na zdjęciu jest ten sam numer, a ty zaznaczoną masz jedną adaptację poniżej. :facepalm:

Screenshot_20221129_075618_Opera.jpg

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Nic źle nie wpisałem przecież widzę, że u ciebie na zdjęciu jest ten sam numer, a ty zaznaczoną masz jedną adaptację poniżej. :facepalm:

Screenshot_20221129_075618_Opera.jpg

To jest tylko podświetlone. Ja zaznaczyłem opcję po polsku powyżej, tylko tam jest końcówka 1094 a nie jak ty napisałeś 1049

Opublikowano

Numer nie gra roli i jest zależny od wersji sterownika. Ważny jest tekst co pisze. 

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, wkowal10 napisał(a):

To jest tylko podświetlone. Ja zaznaczyłem opcję po polsku powyżej, tylko tam jest końcówka 1094 a nie jak ty napisałeś 1049

"IDE08134-MAS01049-Automatyczny hamulec postojowy-ręczna skrzynia biegów-tak podałeś

A tam jest "IDE08134-MAS01094.

Ja jestem ślepy albo ty?

Opublikowano
  • Autor

No ok. Ale nie działa.

Opublikowano

Odczekałeś do uśpienia sterowników?

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Odczekałeś do uśpienia sterowników?

tzn?

Opublikowano

Po zmianie adaptacji wyłączasz zapłon, zamykasz auto pilotem i pozostawiasz auto zamknięte na 15-20 min. W tym czasie sterowniki przechodzą w stan spoczynku. Po tym próbujesz ponownie czy zadziałało.

Możliwe, że może też działać dopiero po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki a nie po wyłączeniu zapłonu  

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Po zmianie adaptacji wyłączasz zapłon, zamykasz auto pilotem i pozostawiasz auto zamknięte na 15-20 min. W tym czasie sterowniki przechodzą w stan spoczynku. Po tym próbujesz ponownie czy zadziałało.

Możliwe, że może też działać dopiero po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki a nie po wyłączeniu zapłonu  

Pod wieczór sprawdzę.