Opublikowano 6 Grudnia 20223 l Witam, czy ktoś może mi wytłumaczyć skąd wzięły się takie błędy i jak je naprawić? Adres 76: Asyst.parkowania 2 - ilość znalezionych błędów. Oto one: 01536 - Samochód będzie opuszczany 009 -- Przerwa / zwarcie z masą 01538 - Silniki nastawcze regulacji zasięgu reflektorów (V48) / (V49) 009 -- Przerwa / zwarcie z masą Adres 46: Moduł komfortu 2 - ilość znalezionych błędów. Oto one: 00956 - Kluczyk 2 35-10 - - - Sporadyczny 01331 - Sterownik drzwi kierowcy (J386) 80-00 - W jednoprzewodowym trybie pracy
Opublikowano 6 Grudnia 20223 l Właśnie nic nie robiłem. Auto było u elektryka samochodowego, bo chciałem założyć moduł świateł dziennych i zlikwidować błąd podświetlenia tablicy rejestracyjnej wywołany złym montażem kamery cofania, która jest zamontowana razem z podświetleniem tablicy. Z tego co udało mi się ustalić, ktoś zamontował kamerę bez przekaźnika, podpiął ją tylko do światła wstecznego. Elektryk stwierdził, że nic nie zrobi, bo było grzebane w kodowaniu i nic się z tym niby nie da zrobić. Generalnie wcześniej miałem tak zrobione, że były światła dzienne zrobione z długich na 50% mocy, ale nie miałem wtedy długich normalnie przy światłach mijania. Coś mi tłumaczono, że ktoś zmienił kodowanie na inny kraj i włączył taką opcję przez vcds. Dodam, że nie było takich błędów wcześniej. Edytowane 6 Grudnia 20223 l przez stefano_cx
Opublikowano 6 Grudnia 20223 l Jakie masz lampy? Bixenon czy halogeny? Wrzuć pełny autoscan wszystkich sterowników.
Opublikowano 7 Grudnia 20223 l 18 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Jakie masz lampy? Bixenon czy halogeny? Wrzuć pełny autoscan wszystkich sterowników. Halogeny, postaram się wrzucić jak wrócę z pracy