Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Pękające paski klinowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jakiś czas temu pękł mi pasek klinowy (alternator,pompa) pasek pękł na pół jedna część spadła i tłukła się podczas jazdy więc obciąłem wywaliłem i tak jeździłem parę dni na połowie. Kupiłem nowy pasek założyłem i po ponad tygodniu znowu to samo nowy pasek strzelił tak samo na pół tyle że tym razem podczas jazdy wkręcił się w napinacz efekty : brak wspomagania, silnik momentalnie osiągnął bardzo wysoką temperaturę, płyn się zagotował część wyciekła. Auto jest mi potrzebne więc założyłem starą połówkę paska, uzupełniłem płyn no i jazda próbna- auto jakby odżyło, wcześniej od jakiegoś czasu straszny muł się zrobił teraz kurde rakieta. Pytanko czy jest to poważny powód do niepokoju i co może być powodem zrywania paska?

Opublikowano

kup dobry pasek, GATES może być i sprawdź czy nie masz czasem krzywego lub zdeformowanego któregoś koła pasowego - paski się niszczą przeważnie od tego

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzewam temat. Ostatnio około 60km od domu strzelił mi pasek wieloklinowy i narobił lekkiego spustoszenia zrzucając drugi :no: Kwalifikował sie do wymiany i przyznaje, że to zaniedbałem... moja wina i głupota :wallbash: Przyjechał mechanik i wymienił wszystkie 3 sztuki na nówki, zrobił oględziny stwierdził że wszystko gra więc w drogę :wink4: Dziś podnoszę maskę w celach rutynowych oględzin i widzę, że rolka która napina pasek z góry przylega do niego częściowo tak w 3/4 powierzchni wycinając na nim rowek. :angry:

Zobaczcie sami...<a href="http://artim.republika.pl/2.jpg">Tak to wygląda</a>, <a href="http://artim.republika.pl/1.jpg">A tutaj bliżej</a> :angry:

Czy napinacz kwalifikuje sie do wymiany czy da sie coś z tym zrobić? Nie widzę tam możliwości regulacji położenia rolki :confused4:

Za tydzień czeka mnie długa trasa 1800km x 2 i nie chce stanąć w połowie. :kwasny:

Proszę o ocenę fachowym okiem.. dzięki :good:

Opublikowano

Odgrzewam temat. Ostatnio około 60km od domu strzelił mi pasek wieloklinowy i narobił lekkiego spustoszenia zrzucając drugi :no: Kwalifikował sie do wymiany i przyznaje, że to zaniedbałem... moja wina i głupota :wallbash: Przyjechał mechanik i wymienił wszystkie 3 sztuki na nówki, zrobił oględziny stwierdził że wszystko gra więc w drogę :wink4: Dziś podnoszę maskę w celach rutynowych oględzin i widzę, że rolka która napina pasek z góry przylega do niego częściowo tak w 3/4 powierzchni wycinając na nim rowek. :angry:

Zobaczcie sami...<a href="http://artim.republika.pl/2.jpg">Tak to wygląda</a>, <a href="http://artim.republika.pl/1.jpg">A tutaj bliżej</a> :angry:

Czy napinacz kwalifikuje sie do wymiany czy da sie coś z tym zrobić? Nie widzę tam możliwości regulacji położenia rolki :confused4:

Za tydzień czeka mnie długa trasa 1800km x 2 i nie chce stanąć w połowie. :kwasny:

Proszę o ocenę fachowym okiem.. dzięki :good:

mialem to samo napinacz do wymiany.

Opublikowano

Czy jakiś zamiennik da rade czy lepiej oryginał? W ASO pewnie trochę sie cenią :przebiegly:

Opublikowano

Czy jakiś zamiennik da rade czy lepiej oryginał? W ASO pewnie trochę sie cenią :przebiegly:

u siebie zalozylem napinacz SKF 130zl dalem