Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Drgania na D i R w Audi A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy uszkodzony zawór regulatora ciśnienia oleju powoduje na postoju drgania na biegu D i R

Opublikowano

Wersja 150km? Jeżeli tak to prawdopodobnie dwumasa,taki mają feler. Moja ma 155tkm przebiegu i mam to samo.

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, jok21 napisał(a):

Wersja 150km? Jeżeli tak to prawdopodobnie dwumasa,taki mają feler. Moja ma 155tkm przebiegu i mam to samo.

U ciebie tez nic nie słychać na zimnym silniku ? Bo u mnie totalnie nic i raz drga na tych biegach a raz wogole ??‍♂️

Opublikowano

Mam identycznie,na grupie fejsukowej a4b9 temat był wyczerpany każdemu po wymianie dwumasy przechodziło na kilkadziesiąt tysięcy kilometrów i znów to samo. Zimny ci drga czy ciepły?

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, jok21 napisał(a):

Mam identycznie,na grupie fejsukowej a4b9 temat był wyczerpany każdemu po wymianie dwumasy przechodziło na kilkadziesiąt tysięcy kilometrów i znów to samo. Zimny ci drga czy ciepły?

Na zimnym trochę bardziej niż na ciepłym . Tylko to jest tak ze raz jak odpalę auto to drga na d i r a raz jak odpalę nie drga wogole ??‍♂️

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Mateusz971103 napisał(a):

Komputer wyrzucił błąd zaworu ciśnienia oleju czy to może być tez tym spowodowane ?

Opublikowano

Myślę że nie ale nie bagatelizowalbym tego błędu.

Opublikowano
  • Autor

A jeśli to dwums to ile km mogę na nim przejechać ?

Opublikowano

Ja jeżdżę już 10tkm ale chyba się zlituje i go wymienię 

Opublikowano

Gdy masz wibracje na D, wrzuć N. Jeśli wibracje ustaną to na 100% dwumas.
Przerabiałem temat u siebie przy 185kkm, rok temu wymiana za ok 3k ? Co gorsze, aktualnie mam na nowej dwumasie troche ponad 11kkm i już zaczynam odczuwać symptomy drgań na D. Nie są tak intensywne ja przed wymianą, ale nooo 11kkm? SERIO?! ?

Opublikowano
6 godzin temu, Mateusz971103 napisał(a):

A jeśli to dwums to ile km mogę na nim przejechać ?

Aż się nie rozleci i już nie pojedziesz. Pytanie czy chcesz ryzykować.
Inną kwestią są drgania wytwarzane przez takie koło, jeśli czujesz to siedząc w miękkim fotelu, wyobraź sobie co musi znosić skrzynia i silnik.

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, M4R1O napisał(a):

Aż się nie rozleci i już nie pojedziesz. Pytanie czy chcesz ryzykować.
Inną kwestią są drgania wytwarzane przez takie koło, jeśli czujesz to siedząc w miękkim fotelu, wyobraź sobie co musi znosić skrzynia i silnik.

U ciebie były same drgania

czy było coś jeszcze słychać ?

Opublikowano

Proponuje na początek sprawdzić zawieszenie silnika poduszki one daj taki efekt

Opublikowano
37 minut temu, M4R1O napisał(a):

Gdy masz wibracje na D, wrzuć N. Jeśli wibracje ustaną to na 100% dwumas.
Przerabiałem temat u siebie przy 185kkm, rok temu wymiana za ok 3k ? Co gorsze, aktualnie mam na nowej dwumasie troche ponad 11kkm i już zaczynam odczuwać symptomy drgań na D. Nie są tak intensywne ja przed wymianą, ale nooo 11kkm? SERIO?! ?

Bo te koła mają wadę projektowa dlatego po tak małym przebiegu na nowym kole znów masz problem. O wadzie piszą na niemieckich forach. Też masz 150km diesel? Bo to praktycznie tylko tego silnik dotyczy

Opublikowano
  • Autor

Wsiadam teraz do auta wbijam R wibracji brak co to może być raz jest Ok a raz nie , jakby był to dwumas drgało i hałasowalo by cały czas 

Opublikowano

U mnie objawy pojawiały się podczas stania na światłach, narastające i utrzymujące się drgania. Po wrzuceniu z D na N drgania znikały. Podczas jazdy nic się nie działo.
Natomiast ponoć z zewnątrz przy odpalaniu już było słyszalne cykanie wyrobionej dwumasy.

Edytowane przez M4R1O

Opublikowano
  • Autor

U mnie właściwie raz te wibracje są a raz ich nie ma a dźwięków żadnych nie ma rano jak zawsze odpalam na zimnym ??‍♂️

• 1 rok później...
Opublikowano

I jak? ktoś kolejny rozwiązał problem wymieniając dwumasę czy mimo wymiany objawy nie ustały?

może to ten regulator ciśnienia?

ktoś może podzieli się doświadczeniami

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 1.12.2024 o 23:43, Bartoszn11 napisał(a):

I jak? ktoś kolejny rozwiązał problem wymieniając dwumasę czy mimo wymiany objawy nie ustały?

może to ten regulator ciśnienia?

ktoś może podzieli się doświadczeniami

U mnie pomogło wymiana dwumasy oraz poduszki skrzyni biegów.