Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ocena Logów Małysz 1.8T AVJ 003+020 - 115 pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy na forum to mój pierwszy temat, mógłby ktoś spojrzeć na logi ocenić i doradzić?

Posiadam od msc a4 b6 2001 1.8T AVJ 197tkm

Po raz pierwszy robiłem logi nie wiem czy dobre i czy dobrze zrobione na 3 biegu od 1500rpm , grupa 115 , 003+020

Silnik był rozgrzany do temp. roboczej woda90st olej +/-90st

Dodam że auto zakupiłem już po modyfikacji tzn, jest duży intercoller jak połowa chłodnicy od wody, zawór DV zastąpiony bloow off-em.

Nie wiem czy poprzedni właściciel robił chipa czy nie auto fajnie się zbiera na dzień dzisiejszy nie wiem ile ma KM i NM ale od około 2700rpm ma dobrego buta że tak to nazwę.

Dodam że podczas robienia logów dyna.. droga była prosta bez wzniesień i spadków 1 prosta ma około860m przejechałem tam i z powrotem 6 razy co daje około 5,1km a Paliwa spaliło trochę mniej jak 1/4 na wskazówce..

W silniku żadnych błędów, proszę o sprawdzenie logów ocenienie i doradzenie lub czy jeszcze jakieś inne grupy zmierzyć

VAGLOGS.COM

VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs.
VAGLOGS.COM

VAGLOGS is a fast and easy to use application for displaying, storing, managing and sharing VCDS / VAG-COM logs.

Edytowane przez Damian2401
Źle wpisany temat

Opublikowano

Jest soft. Turbo przeładowuje, spore stukowe. Brakuje loga 2+33, a blow off do wywalenia. 

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, przem8 napisał(a):

Jest soft. Turbo przeładowuje, spore stukowe. Brakuje loga 2+33, a blow off do wywalenia. 

Tzn że jest spalanie stukowe ?? Jeśli tak to przez co spowodowane i co zrobić. 

Grupę 2+33 zrobić na zimnym silniku ? Biegu jałowym czy też od 3 biegu od 1500rpm do odciny ? 

Opublikowano
Teraz, Damian2401 napisał(a):

Grupę 2+33 zrobić na zimnym silniku ?

Przy pełnej piz*zie do odcinki na 3 biegu

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, przem8 napisał(a):

Przy pełnej piz*zie do odcinki na 3 biegu

Ok, może być to spowodowane przez to że leję benzynę 95 zamiast 98 ?? Wczoraj na elzie web  doczytałem że do avj ma być lana 98roz czy to prawda ?

Opublikowano
4 minuty temu, Damian2401 napisał(a):

Ok, może być to spowodowane przez to że leję benzynę 95 zamiast 98 ?? Wczoraj na elzie web  doczytałem że do avj ma być lana 98roz czy to prawda ?

NIe ale jeśli soft był robiony pod 98 to taka powinna być lana.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, przem8 napisał(a):

NIe ale jeśli soft był robiony pod 98 to taka powinna być lana.

Właśnie tego nie wiem bo 1 właściciel to robił później sprzedał auto, 2 właściciel miał auto tydzień czasu I sprzedał bo potrzebował kasy na powrót do Rumuni z de.

Zaraz będę jechał robić logi te 2+33

Opublikowano
  • Autor
VAGLOGS.COM

Opublikowano

Ja bym zaczął od wgrania serii i pozbycia się tego blow offa i ponownych logów ale nie wiem co tam więcej namodzone pod maską więc seria tez może kiepsko wyjść. 

Przepływ ma się nijak do zadanego doładowania, bo niewiele większy niż w serii, zalany w ciul. 

Generalnie dramat. 

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor
35 minut temu, przem8 napisał(a):

Ja bym zaczął od wgrania serii i pozbycia się tego blow offa i ponownych logów ale nie wiem co tam więcej namodzone pod maską więc seria tez może kiepsko wyjść. 

Przepływ ma się nijak do zadanego doładowania, bo niewiele większy niż w serii, zalany w ciul. 

Generalnie dramat. 

Tzn że spalania stukowego nie ma? co do przepływu czyli ciśnienie doładowania na początku jest za niskie a później za wysokie? zalany czyli leje dużo paliwa tzn pali dużo ? czy muszę się czegoś obawiać ? dopóki tego nie ogarnę to jeździć normalnie bez pałowania ? postaram się jak najszybciej jechać do Polski do jakiegoś tiunera , znasz kogoś możesz polecić ?

Opublikowano
4 godziny temu, Damian2401 napisał(a):

Tzn że spalania stukowego nie ma?

Masz cofanie zapłonu. Powinno byc same 0 w gr 20, ewentualnie jakieś niewielkie wartości, u Ciebie są za duże.

Słabo to wygląda. Kogoś tam znam, nie wiem też jakie rejony PL Cię interesują. Pałowanie niewskazane

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, przem8 napisał(a):

Masz cofanie zapłonu. Powinno byc same 0 w gr 20, ewentualnie jakieś niewielkie wartości, u Ciebie są za duże.

Słabo to wygląda. Kogoś tam znam, nie wiem też jakie rejony PL Cię interesują. Pałowanie niewskazane

Ok super dziękuję za pomoc, te logi z grupy 20 robiłem przed płukanką tzn 3 płukanki silnika i 4 na denka tłoków na noc. Jestem z Wrocławia, 2 lokalizacja opolskie obok Wielunia 

Opublikowano
Godzinę temu, Damian2401 napisał(a):

Jestem z Wrocławia

W tamtych okolicach to vag4u. 

Opublikowano
  • Autor
11 godzin temu, przem8 napisał(a):

W tamtych okolicach to vag4u. 

Dziękuję, w kwietniu będę jechał do Poslki na urlop i wjadę na rolki, zobaczymy co pokaże i co dalej jak cis będę pisał co wyszło. 

Dziś przejechałem się różnymi prędkościami i obrotami i zauważyłem że na grupie 020 nie ma zer jak się depnie gaz i się pałuje, jak się jedzie normalnie i obojętnie czy to 70kmh czy 160 czy 3000rpm czy 4500rpm jest wszystko wporzadku, przyspieszać można też jest ok ale tylko beż pałowania do odciny na wciśniętym gazie do końca:D 

Ps. Zalałem tera, 98roz 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

A więc tak: byłem na hamowni we Wrocławiu w V-Tech to wszystko działo się przez mocny mod. Na 95roz

wyszło 224km i 387nm , powrót do seri 173km 247nm , nowy mod 214km i 368nm.

Silnik pracuje jak zegarek nie telepie się jest płynne przyspieszenie i fajuwa :D  turbo ładowało wcześniej 1,7bara teraz jest do 1,2 bara.

Może jeszcze w tym roku zrobię stage2 na około 250- 280km i do 500nm

Opublikowano

Jeśli już to turbo ładowało 1.45.  500niuta w 1.8t.., bądź poważny. Seryjny słupek wytrzymuje 400.

Opublikowano
  • Autor

Ładowało 2,7bara - atmosfera daje 1,7 jeśli coś nie tak to mnie popraw :D

tak wiem będę planowac modzic przy silniku tylko nie wiem czy zastosowac x-beam czy H-beam korby 

Opublikowano
2 godziny temu, Damian2401 napisał(a):

tak wiem będę planowac modzic przy silniku tylko nie wiem czy zastosowac x-beam czy H-beam korby 

Dla mnie bez sensu modzic 1.8t powyżej standardowego stage 3. Potem tylko worek pieniędzy, efekty różne, a i tak osiągi już przeciętne jak na dzisiejsze realnia. 

Przy takim doładowaniu jak piszesz już dawno powinien wpaść w tryb awaryjny ale mniejsza z tym.