klosek172 Opublikowano 24 Marca 2023 Opublikowano 24 Marca 2023 (edytowane) Cześć wszystkim! Pierwsza sprawa może ktoś mi powie dlaczego mój napęd DVD pokazuje się na szaro? Mam prawdopodobnie zablokowane radio z płytą od nawigacji . Jeżeli tak czy ktoś z was wie czy jest możliwość odblokowania przycisku ejust z poziomu zielonego menu? Z góry dziękuję za odpowiedź Edytowane 24 Marca 2023 przez klosek172
wrclaguna Opublikowano 25 Marca 2023 Opublikowano 25 Marca 2023 A jak przycisk wciskasz co sie dzieje ? sterownik 5F ADRES W ADAPTACJI 10 zobacz jaka masz wartośc Kanał 18: Z tego kanału adaptacji wyrzucania włożonej płyty CD lub DVD może być wyłączony / włączony. Funkcja przycisku wysuwania jest wyłączona / włączona. 0 = Stan normalny / przycisk Eject nie wyłączony 1 = przycisk wysuwania (zabezpieczenie przed kradzieżą) wyłączony
klosek172 Opublikowano 25 Marca 2023 Autor Opublikowano 25 Marca 2023 Gdy wcisnę przycisk jakby czytało płytę. W napędzie na pewno jest płyta od nawigacji. Niestety nie mam możliwości podpiąć pod kompa. Podobno w zielonym menu można wyłączyć ale nie mam pojęcia, w którym do dokładnie miejscu jest.
Rekomendowane odpowiedzi