Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z aktualizacją map nawigacji w A4 B9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym zaktualizować mapy w audi a4b9 2016r. Aktualne mapy pobrałem (mib2023). Pytanie  jak podnieść softa i czy po podniesieniu softa wystarczy wrzucić pendrive i z poziomu czerwonego menu dać aktualizacje i to wystarczy? 

7D4A4BDD-01F3-4EB4-B52B-5BF8534B7D6C.jpeg

0D09A29D-011A-4013-B9D7-2C5E064063B2.jpeg

4888F393-DD3E-4F8D-9695-FB6AFF8A30FE.jpeg

BDC386AA-401B-4177-966E-878D735613AE.png

Opublikowano

Aby zainstalować mapy które pobrałeś musisz uprzednio kilka razy zaktualizować softa do wyższych wersji, następnie wgrać do jednostki patch, bez którego czytanie tych map jest niemożliwe.

Poczytaj w tym wątku. Jest tam opisane co i jak.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 25.03.2023 o 18:28, Muskel1 napisał(a):

Aby zainstalować mapy które pobrałeś musisz uprzednio kilka razy zaktualizować softa do wyższych wersji, następnie wgrać do jednostki patch, bez którego czytanie tych map jest niemożliwe.

W linku który jest podany nie ma już pakietu patch MIB_3.2.0_20220324. Masz link skąd pobrać folder ? 

image.jpg

Opublikowano

Patches  są w tym archiwum.

Screenshot_20230328_135448_Opera.jpg

Opublikowano
  • Autor
19 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Patches  są w tym archiwum.

Screenshot_20230328_135448_Opera.jpg

Opublikowano
  • Autor

To mam wrzucić do auta wszystkie te foldery? Na filmiku są inne pliki wypakowane z tego linku tu jest aż 467MB a tam 19MB.

90BECD18-FC64-4DD1-80A5-5103E47CB10E.jpeg

9ABE2E93-D420-4502-9A32-97BAA5C4EAA6.jpeg

Opublikowano

Wrzucasz odpowiedni patch do Twojej jednostki.

Opublikowano
  • Autor

Mam swój folder tylko ze nic takiego w nim nie ma jak na filmie, brakuje plików backup itd 

image.jpg

image.jpg

Opublikowano

Na dolnym zdjęciu jest to folder narzędzia M.I.B. More Incredible Bash,  w którym istnieje folder patches. Do tego folderu musisz wrzucić odpowiedni patch dla Twojej jednostki 5F i wersji softa.

Opublikowano
  • Autor
48 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Na dolnym zdjęciu jest to folder narzędzia M.I.B. More Incredible Bash,  w którym istnieje folder patches. Do tego folderu musisz wrzucić odpowiedni patch dla Twojej jednostki 5F i wersji softa.

Tylko skąd wziąć folder narzędzie M.I.B? W pobranym folderze są tylko patche. Mam swój folder do mojej wersji S2148 (zdj 1) tylko nie mam gdzie go przerzucić.Na filmie pobiera mib 3.2.0 i po wypakowaniu ma wszystkie pliki tak jak na zdjęciu 2. 

Opublikowano
GITHUB.COM

M.I.B. - More Incredible Bash - The Army knife for Harman MIB 2.x aka MHI2(Q) units - GitHub -...

Opublikowano
  • Autor

Teraz sprawdziłem i mam klucz odblokowany. I mapy zaktualizowane na 2018/2019 a samochód jest z 2016r czyli wcześniejszy właściciel już je aktualizował. Muszę wrzucać patch czy mogę odrazu wgrać mapy 22/23 z strony vw ? 

0B279C27-AFD2-4424-88F2-A94291A00B13.jpeg

Opublikowano

Nie masz klucza na nowe mapy. 0230001e = 2018/2019

Bez patchowania nie odczyta map 22/23

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomoc i sorki że tak meczę. Jeżeli dobrze to rozumiem to tak:

1.Pobrałem folder MIB_patches i tam znalazłem odpowiedni patch dla mojej wersji S2148 (po rozpakowaniu  FEC 023000EE-odpowiedni dla map 22/23) . Rozumiem że mam go wrzucić w NARZĘDZIU MIB do folderu patches i po wrzuceniu patcha do narzędzia mogę zacząć instalacje w samochodzie?

2.Problem pojawia się z narzędziem bo nie mogę go znaleźć do pobrania na żadnej stronie, na filmie jest pokazane jak pobiera MIB 3.2.0 (aktualnie nie ma  tego do pobrania na stronie mibsolution) i po wypakowaniu ma wszystkie foldery.

3.Na stronie github jest pokazana już procedura jak wrzucić patch do folderu patches w narzędziu MIB. Nie jest pokazane jak pobrać narzędzie MIB ani skąd pobrać narzędzie. Jak byś mógł wrzucić link do narzędzia lub zaznaczyć co pobrać aby mieć te narzędzie i móc wrzucić tam folder patches. Pozdrawiam 

Opublikowano
6 godzin temu, D1Kocur napisał(a):

Problem pojawia się z narzędziem bo nie mogę go znaleźć do pobrania na żadnej stronie

Tutaj

6 godzin temu, D1Kocur napisał(a):

.Pobrałem folder MIB_patches i tam znalazłem odpowiedni patch dla mojej wersji S2148 (po rozpakowaniu  FEC 023000EE-odpowiedni dla map 22/23) . Rozumiem że mam go wrzucić w NARZĘDZIU MIB do folderu patches i po wrzuceniu patcha do narzędzia mogę zacząć instalacje w samochodzie?

Tak

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje Muskel1 za pomoc, widać od razu wiedza potężna. Odezwij się jak będziesz w okolicach Wałbrzycha wiszę ci dobre piwo. :) 

Opublikowano
1 godzinę temu, D1Kocur napisał(a):

Dziękuje Muskel1 za pomoc, widać od razu wiedza potężna. Odezwij się jak będziesz w okolicach Wałbrzycha wiszę ci dobre piwo. :) 

:hi:

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze mam pytanie od nośnie całej procedury. Sorki że tak wałkuje temat ale nie chce sobie narobić problemów z sterownikiem.

MAM wersje AUG22_S2148 FEC 0230001e -aktualne mapy wgrane  na rok 2018/2019 ( auto z 2016r).

To teraz proces powinien przebiegać tak:

1.Wrzucam na kartę SD folder patch ściągnięty z strony mibsolution.

Zaczynam od folderu AUG22_K2161 wkładam kartę do portu SD1 i z poziomu REM rozpoczynam aktualizacje.

Następnie robię format karty i wrzucam folder AUG22_P3241 i wykonuje znowu aktualizacje w  REM i tak aż dojdę do wersji AUG22_K3346?( Wystarczy wrzucać sam folder z patch i to podniesie wersje soft ?)

(S2148-K2161-P3241-K3344-K3346) 

2.Teraz wrzucam na kartę Narzędzie MIB i do folderu patches wrzucam AUG22_K3346 FEC -23000ee i z poziomu REM rozpoczynam aktualizacje? Następnie GEM i wykonuje backup oraz usuniecie błędu z sterownika F5.

3.Wrzucam mapy 26G do portu SD1 i z poziomu MMI rozpoczynam aktualizacje map? Po tych czynnościach mapy powinny działać

Edytowane przez D1Kocur

Opublikowano
  • Autor
W dniu 25.03.2023 o 18:28, Muskel1 napisał(a):

To musze podnieść soft do wersji AUG22_K3346, czy mogę zrobić patch dla aktualnego sofa AUG22_S2148-wrzucić FEC023000EE i zainstalować wtedy mapy?  Z góry dziękuje za pomoc. :) 

Opublikowano

Podnieś softa i dopiero patc**j.