Opublikowano 31 Marca 20233 l Czesc wszystkim. Mam pytanie odnosnie dystansow. Czy to prawda ze po zalozeniu dystansow piasty szybciej siadaja , lozyska kol , tuleje no i ze trzeba robic zbieznosc kol. Pytam bo chce kupic drugi zestaw kol jako letnie tylko ze jest ET 40 a mam ET29 takze musialbym zlozyc te dystanse. No ale jak to tyle skutkow ubocznych to raczej bede szukal cos w okolicy ET30. Ktos ma jakies doswiadczenie w tym temacie?
Opublikowano 31 Marca 20233 l Nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych , po za tym będziesz ich używał pół sezonu.
Opublikowano 31 Marca 20233 l Autor 9 minut temu, dekiel 13 napisał(a): Nie zauważyłem żadnych skutków ubocznych , po za tym będziesz ich używał pół sezonu. A co ze zbieznoscia? Bo co pol roku ustawiac zbieznosc to tez niezla jazda.
Opublikowano 31 Marca 20233 l 8 minut temu, tom.1 napisał(a): A co ze zbieznoscia? Bo co pol roku ustawiac zbieznosc to tez niezla jazda. Po co chcesz ją ustawiać?
Opublikowano 31 Marca 20233 l 59 minut temu, tom.1 napisał(a): A co ze zbieznoscia? Bo co pol roku ustawiac zbieznosc to tez niezla jazda. Zbieżności nie ustawia się przy zastosowaniu dystansów. Jedyne co musisz to zastosować dłuższe o szerokość dystansów śruby.
Opublikowano 31 Marca 20233 l 1 godzinę temu, tom.1 napisał(a): Czesc wszystkim. Mam pytanie odnosnie dystansow. Czy to prawda ze po zalozeniu dystansow piasty szybciej siadaja , lozyska kol , tuleje no i ze trzeba robic zbieznosc kol. Pytam bo chce kupic drugi zestaw kol jako letnie tylko ze jest ET 40 a mam ET29 takze musialbym zlozyc te dystanse. No ale jak to tyle skutkow ubocznych to raczej bede szukal cos w okolicy ET30. Ktos ma jakies doswiadczenie w tym temacie? tak to prawda, zmienia się przecież fabryczny, zaprojektowany punkt podparcia - po założeniu dystansu on się przesuwa... - to jest bez sprzeczny fakt, druga strona medalu no ludzie wstawiają dystanse i nie płaczą.. musisz sam zadecydować tyle ile zwolenników tyle przeciwników, wygląd vs trwałość... wszystko zależy, ile jeździsz, z jaką wagą jeździsz i po czym... jeden nie odczuje różnicy a drugi tak... Edytowane 31 Marca 20233 l przez sahipp
Opublikowano 31 Marca 20233 l Równie dobrze należałoby robić geometrię przy każdorazowym zapodaniu szerszych opon przy tym samym ET.