Adiae86 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Witam, ktoś pomoże rozwiać problem? Auto się nie usypia i pobór wynosi 4ah, z tego co wywalczyłem z bezpiecznikach wina jest w czerwonej skrzynce bezpieczniki 30a nr 8 i 10. Po wyjęciu spada pobór do 0.20a Z opisów na necie znalazłem ze jest to komputer sterujący 1. Ktoś pokieruje dalej ? ?
Muskel1 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Podepnij auto pod komputer diagnostyczny i sczytaj błędy. Być może jest coś zapisane.
Adiae86 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Podepnij auto pod komputer diagnostyczny i sczytaj błędy. Być może jest coś zapisane. Problem taki ze coś załącza pompę obiegowa układu chłodzenia. Słychać cykanie podczas załączenia w module komfortu. Jak auto zostanie na ręcznym to w tym samym momencie zapala się oświetlenie ręcznego i kontrolka ręcznego na desce. Wypinalem ECU ale nadal coś uruchamia moduł komfortu i pobór jest 5-6a spada do 1a i znów się uruchamia i tak w kółko. Po wyjęciu bezpiecznika nr8 z brązowej skrzynki od strony pasażera pobór prądu spada do 1ah. Te błędy już od dwóch lat mam. Silniki klapy padły i nie ma kiedy zrobić, charisma tez jest od zawsze, a od klimy chłodnica padła
Muskel1 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Na przyszłość wrzuć pełny autoscan w formie pliku .txt a nie zdjęcia. Możliwe, że brak komunikacji z modułem tylnej klapy ma z tym coś wspólnego.
Adiae86 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Ok sorry ale byłem u znajomego mechanika a brak dostępu do neta. modul tylnej klapy jest oddzielnie czy jest to już w module komfortu ? A gdyby go wykodować ? Wcześniej nie miałem z tym żadnego problemu. Niby lampka od przycisku elektrycznej klapy zapala sie wraz z cyknieciem.
Adiae86 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Na przyszłość wrzuć pełny autoscan w formie pliku .txt a nie zdjęcia. Możliwe, że brak komunikacji z modułem tylnej klapy ma z tym coś wspólnego. Jest to oddzielny moduł ?
Muskel1 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Tak, masz na autoscanie, sterownik 6D nie może być osiągnięty. Zgodnie z autoscanem powinieneś mieć elektryczną tylną klapę i co za tym idzie sterownik.
Adiae86 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Problem rozwiązany, przyczyna była konsola oświetlenia, po wypięcia auto się normalnie się usypia.
Rekomendowane odpowiedzi