Dziurra Opublikowano 26 Maja 2023 Opublikowano 26 Maja 2023 Witam nie działa mi Klima w ogóle się nie załącza i cały czas świeci się econ i nie mogę tego wyłączyć. Podpoiłem kompa i wyświetlił się tylko błąd czujnika wysokiego ciśnienia. Najpierw Kupiłem czujnik na allegro mahle i niby econ zniknął ale Klima dalej nie ruszyła. Po paru dniach econ wrócił i tak znikał i się pojawiał przez pewnie czas wiec postanowiłem kupić ori z aso ale dalej świecił się econ. Pojechałem do mechanika w celu sprawdzenia szczelności i dobicie klimy ale to nic nie dało. Układ szczelny a czynnik był. Sprawdził i stwierdził ze nie dochodzi napięcie do sprężarki. Co o tym sadzicie ? Jakieś pomysły?
Muskel1 Opublikowano 26 Maja 2023 Opublikowano 26 Maja 2023 Skoro stwierdził, że do sprężarki nie dochodzi napięcie, to musisz szukać przyczyny w wiązce/wtyczce.
Dziurra Opublikowano 26 Maja 2023 Autor Opublikowano 26 Maja 2023 Dwa pytanka . Skąd dokąd idzie ta wiązka? (Od sprężarki ale gdzie idze ) Dam radę sam beż kanału to ogarnąć?
Muskel1 Opublikowano 26 Maja 2023 Opublikowano 26 Maja 2023 Po nitce do kłębka. Zajrzyj pod maskę i rzuć okiem na sprężarkę to zobaczysz jak i gdzie biegnie wiązka.
Rekomendowane odpowiedzi