PatrykLD Opublikowano 5 Czerwca 2023 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Witam. Przestał mi działać system bezkluczykowy, ani odpalanie bez kluczyka ani chwytanie za klamkę. Muszę otwierać pilotem. Pokazuje mi błąd 00180 Jak to naprawić? Wszystko działało ale po odebraniu od lakiernika przestało, mówi że nic nie spawał. Jak mogę to naprawić?
PatrykLD Opublikowano 5 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2023 @Muskel1 tu masz zdjęcie błędu, to starczy ?
Muskel1 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Opublikowano 5 Czerwca 2023 (edytowane) Pełny auto-scan z vcds byłby lepszy. Z błędu wynika, że antena keylessa R135 strona pasażera ma jakiś problem. Albo wtyczka albo wiązka albo sama antena. Co lakierował lakiernik drzwi? Edytowane 5 Czerwca 2023 przez Muskel1
PatrykLD Opublikowano 5 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2023 Tak drzwi lewe przód i tył, (mówił że nic nie spawał, ale odebrałem i już nie działało) To drzwi trzeba rozebrał i sprawdzić? @Muskel1
Muskel1 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Opublikowano 5 Czerwca 2023 49 minut temu, PatrykLD napisał(a): Tak drzwi lewe przód i tył Błąd wskazuje na antenę po prawej stronie czyli pasażera a nie lewej kierowcy. 1
Muskel1 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Antena R135 zamontowana jest na tapicerce tylnych prawych drzwi (czyli strona pasażera). Na poniższym rysunku pozycja nr 2. Musisz zdjąć tapicerkę drzwi i odchylić matę wygłuszającą (na rysunku pozycja nr 1). Do anteny wpięta jest 2 pinowa wtyczka. Na pinie nr 1 jest żółty przewód, na pinie nr 2 brązowy przewód. Sprawdź czy tak jest u Ciebie. Czy nie pomylił lum może wtyczka jest nie wpięta. 1
PatrykLD Opublikowano 5 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2023 Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Rozpinał wiązki w drzwiach? Z tego co wiem nie, nie ściągał drzwi wgl
PatrykLD Opublikowano 5 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2023 A sorki źle napisałem prawe robił drzwi
Muskel1 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Opublikowano 5 Czerwca 2023 22 minuty temu, PatrykLD napisał(a): Z tego co wiem nie, nie ściągał drzwi wgl Nie drzwi tylko tapicerkę drzwi.
Muskel1 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Ja podejrzewam, że jak ściągał tapicerkę to pomylił wtyczkę głośnika wysokotonowego z wtyczką anteny i je podmienił przy wpinaniu.Wtyczki są takie same mają tylko inny kolor. 1
PatrykLD Opublikowano 5 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2023 A jeśli tak to mogło się coś spalić? Czy jak odwrócę przewody to powinno być Oki? @Muskel1
Muskel1 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Opublikowano 5 Czerwca 2023 5 minut temu, PatrykLD napisał(a): A jeśli tak to mogło się coś spalić? Czy jak odwrócę przewody to powinno być Oki? @Muskel1 Nic się nie spali. 1
Muskel1 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Beżowa wtyczka ma być wpięta do anteny, czarna do głośniczka. 1
PatrykLD Opublikowano 6 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2023 Super dzięki, zaraz będę rozbierał boczek. Masz jakieś info jak zdjąć? Poszukam sam ale może akurat coś masz @Muskel1
PatrykLD Opublikowano 6 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2023 Która to wiązka bo nie widzę 2 @Muskel1
Rekomendowane odpowiedzi