Opublikowano 14 Czerwca 20233 l Witam posiadam audi a4b8 2.0 tdi caga mam je od niespełna 5 miesięcy i moje zapytanie o dpf czy mogłby ktoś się wypowiedzieć w jakim stanie jest filtr auto normalnie jeździ przyspiesza pali około 6-7 miasto nie zgłaszam problemu
Opublikowano 14 Czerwca 20233 l Dpf nadaje się już dawno do wymiany/czyszczenia. Dalsza jazda wpływa niekorzystnie na silnik, turbinę itp..
Opublikowano 14 Czerwca 20233 l Autor Oki tu musze to ogarnąć bo wakacje się zblżaja dzięki i pozdrawiam
Opublikowano 14 Czerwca 20233 l Oddaj tylko dpf do firmy zajmującej się profesjonalnie czyszczeniem, bo jak oddasz do partaczy to tylko go zapchają i będzie nadawał się tylko na złom. Koszt nowego oryginalnego dpf to 10-12 k a zamienniki to szrot, więc poszukaj dobrze komu to zlecić. Edytowane 14 Czerwca 20233 l przez Muskel1
Opublikowano 14 Czerwca 20233 l Autor Tak uczynię Ps Dziś odebrałem auto od mechanika zrobiłem rozrząd i filtry i mechanik mówił że dpf do czyszczenia chciałem się dopytać innej postronnej osoby bo myślałem że chcę mnie naciągnać na koszty
Opublikowano 14 Czerwca 20233 l 4 minuty temu, tomi8889 napisał(a): bo myślałem że chcę mnie naciągnać na koszty Skąd taki brak zaufania do mechanika?
Opublikowano 14 Czerwca 20233 l Autor 30 minut temu, Muskel1 napisał(a): Skąd taki brak zaufania do mechanika? Różnie z tym bywa
Opublikowano 14 Czerwca 20233 l Autor 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Jak widzisz bezpodstawnie. Powiem tak jeśli odbierasz auto i mechanik mówi że dpf do czyszczenia będzie to kosztowało 1 tyś to daje do myślenia a auto jeździ wydaje mi się bardzo dobrze
Opublikowano 15 Czerwca 20233 l Absolutnie nie, już biorąc pod uwagę tylko przebieg auta nie znając wartości ze zdjęcia. Kupiłeś auto 5 m-cy temu z już zapchanym dpfem. Auto, którego stanu technicznego nie zweryfikowałeś należycie (bo gdybyś to zrobił, widział byś, że dpf kwalifikuje się do czyszczenia) i zarzucasz z mety mechanikowi nierzetelność i chęć naciąganięcia Cię na kasę. To nie fair. Edytowane 15 Czerwca 20233 l przez Muskel1