Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z klimatronikiem po wyłączeniu immo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Wczoraj miałem problem z immo, a mianowicie na kluczykach które mam auto odpalalo i po chwili gasło. Nie pomagało ponownie kodowanie kluczy i inne zabiegi. 

Ostatecznie aby móc odpalić auto została zmodyfikowana pamięć w sterowniku. Finalnie auto odpala i jeździ. Ale jest jeden problem z klimatronikiem. Który polega na tym że nie da się go włączyć przyciskiem ON/OFF (przycisk cały czas się świeci na czerwono). Natomiast jeśli kliknę przycisk nawiewu na przednią szybę to klimatronik się załącza i nawiew działa ale tylko na maksymalnych obrotach. Da się również włączyć tryb ECON i teoretycznie modyfikować temperaturę. Ale jeżeli kliknę np. AUTO to klimatronik się wyłącza.

Spotkał się może ktoś z takim problemem? Dostęp do kabla będę miał dopiero w poniedziałek, i póki co szukam ogólnych informacji.

Audi A4 B6. 

Edytowane przez Nader

Opublikowano

Na pewno jest tak, że klimatronik należy do urządzeń identyfikowanych przez dany kluczyk (przy 2-ch kierowcach każdy ma swoja nastawę po otwarciu/uruchomieniu auta).

Mam wątpliwości czy ten co kodował kluczyki zrobił to właściwie.

masz VCDS?

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie kodowanie kluczy nic nie dało, jakaś część odpowiadającą za dzialanie immo padła. Finalnie skończyło się wyłączeniem immobilizera w sterowniku tak aby auto odpalalo. Obecnie na desce miga mi ikona "auta z kluczykiem".

Program mam ale kabel dopiero w poniedziałek dostanę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie,

po odczytaniu błędów z klimatyzacji mam następujące pozycje:

klima.jpg.e73a8c6a497286126e41b509b027fdc8.jpg

Ma ktoś może pomysł jak rozwiązać ten problem aby klimatyzacja zaczęła działać normalnie?

Tak jak wspomniałem wcześniej z racji usterki immobilizera został po prostu wyłączony.

Po przekręceniu kluczyka do pozycji zapłonu klimatyzacja działa normalnie, problem pojawia się w momencie odpalenia silnika.

Edytowane przez Nader