Opublikowano 25 Czerwca 20233 l Posiadam adapter moduł BLUETOOTH AUX AUDI Navigation RNS-E. Jak go podłączyć? W radiu już aktywowałem aux. Kostka wiadomo gdzie, czarny kabel pod obudowę radia a gdzie podłączyć czerwony kabel pod który kabelek w kostce?
Opublikowano 25 Czerwca 20233 l Autor Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Pisze w dołączonej instrukcji. Nie mam instrukcji. Ale x tego co kojarzę to czarny przewod to minus obudowy radia, a czerwony gdzieś pod duża kostkę?
Opublikowano 25 Czerwca 20233 l Czarny to masa, czerwony albo zacisk 15, albo zacisk 30. W zależności od tego czy podtrzymanie pamięci jest wymagane. Na początek wypróbowałbym zacisk 15 i sprawdził, czy konieczne jest każdorazowo parowanie urządzeń na nowo.
Opublikowano 25 Czerwca 20233 l Autor 1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Czarny to masa, czerwony albo zacisk 15, albo zacisk 30. W zależności od tego czy podtrzymanie pamięci jest wymagane. Na początek wypróbowałbym zacisk 15 i sprawdził, czy konieczne jest każdorazowo parowanie urządzeń na nowo. 15 jest w kostce D. A nie wiesz czasami czemu radio RNS-E rozładowuje mi akumulator? 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Pisze w dołączonej instrukcji. Nie mam instrukcji. Ale x tego co kojarzę to czarny przewod to minus obudowy radia, a czerwony gdzieś pod duża kostkę?
Opublikowano 25 Czerwca 20233 l 1 minutę temu, TOM-KAR napisał(a): 15 jest w kostce D. Kostka D pin nr 13. Masa jest w tej samej kostce na pinie 12. 3 minuty temu, TOM-KAR napisał(a): A nie wiesz czasami czemu radio RNS-E rozładowuje mi akumulator? Sprawdź, czy RNS-E przechodzi po zaryglowaniu w stan uśpienia, bo pewnie nie. Wsiądź do auta, zarygluj pilotem i czekaj. W totalnej ciszy słychać kiedy RNS-E (wentylator) przechodzi po pewnym wstanie w stan spoczynku. W tej samej chwili gaśnie chyba nawet kontrolka awaryjnych. Ekran staje się wtedy czarny (z szaro-czarnego).
Opublikowano 25 Czerwca 20233 l Autor 8 minut temu, Muskel1 napisał(a): Kostka D pin nr 13. Masa jest w tej samej kostce na pinie 12. Sprawdź, czy RNS-E przechodzi po zaryglowaniu w stan uśpienia, bo pewnie nie. Wsiądź do auta, zarygluj pilotem i czekaj. W totalnej ciszy słychać kiedy RNS-E (wentylator) przechodzi po pewnym wstanie w stan spoczynku. W tej samej chwili gaśnie chyba nawet kontrolka awaryjnych. Ekran staje się wtedy czarny (z szaro-czarnego). 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Czarny to masa, czerwony albo zacisk 15, albo zacisk 30. W zależności od tego czy podtrzymanie pamięci jest wymagane. Na początek wypróbowałbym zacisk 15 i sprawdził, czy konieczne jest każdorazowo parowanie urządzeń na nowo. Wyciągnę radio z auta. Zamknę z pilota i zobaczę czy wentylator przestanie chodzić. Wiesz może po jakim czasie powinien?
Opublikowano 25 Czerwca 20233 l Nie wyciągaj RNS-E z auta. Po kilku minutach powinno się wyłączyć. Masz Bluetooth telefon waucie? Wrzuć pełny auto-scan z VCDS.