Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprzęgło od AVF do 1.8T BEX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

temat poruszany, i przekopany przeze mnie na forum godzinami. Potrzebuję jednoznacznej odpowiedzi czy to podejdzie? Chodzi o cały komplet: dwumas, tarcza, docisk.

Pojawiały się głosy, że pasuje, ale popularniejszy jest montaż sprzęgła z AWX, może ktoś kto zwiększał moc zna temat???

Od razu zaznaczam, że mam już wrzucone sprzęgło 240mm jak się okazało z 2.0 TFSI (przekładka z automatu na manual 6B, nie ja robiłem), niestety dwumas się rozsypał i nie wiem co kupić :( Jak wiadomo sprzęgło z diesla sporo tańsze. 

Nie znalazłem podobnego tematu, jeżeli jest to proszę o przeniesienie. Dopiero uczę się korzystać z forum. :)

Edytowane przez SuperJanusz

Opublikowano

Jeżeli masz zestaw pod 240 mm to LUK od BRD, fabrycznie ma 350 Nm, więc będzie zapas. AWX to zestaw pod 228 mm.

Opublikowano
  • Autor

Wiem, dzięki, przestudiowałem sporo materiału i dla pewności pytam też tutaj :) Z tego co teraz sprawdziłem na stronce ze sprzęgłami to wg numerów katalogowych do BRD jest taki sam dwumas jak do AVF, a docisk i tarcza jest inna. 

Pytam o sprzęgło od AVF ponieważ z tego co wygrzebałem wg katalogu LUK docisk i łożysko są takie same jak do 2.0 TFSI (te same nr katalogowe co siedziały u mnie).

Dzisiaj po południu dotarła przesyłka z kompletem od AVF nr  600 0039 00 po wstępnym mierzeniu i porównaniu wygląda to dobrze, dwumasa ma jakby te same wymiary, wizualnie, ma tylko dodatkowy kołnierz z blachy, muszę sprawdzić czy nie będzie wadził, no i tarcza jest inna, ma sprężyny tłumiące, ale to raczej nie problem, 2mm różnicy w szerokości tulejki, ale nie wiem czy to przeszkadza. Teraz już nawet nie pamiętam w której tarczy tulejka była szersza. 

Czy ktoś jeszcze może się wypowiedzieć w temacie????? 

O, dzisiaj na sklepie cena o 30 zł spadła... :)