Opublikowano 3 Maja 200917 l 1 maja Belgia otworzyła rynek pracy dla polaków może ktoś się wybiera do belgi szukać pracy to tu może znaleźć sporo wiadomości http://www.belgia.net/
Opublikowano 3 Maja 200917 l a jakie zarobki? aaa i jesli pojedzie nas troche wiecej to mozna by jakiegos spota zorganizowac:)
Opublikowano 3 Maja 200917 l Autor spota jak najbardziej możemy organizować naprawdę przydał by się może ktoś z klubowiczów mieszka w belgi albo przebywa tymczasowo to możemy coś pomyśleć
Opublikowano 3 Maja 200917 l Tylko jak juz sie wybieracie, to jedźcie na Pólnocny-zachód kraju. To tzw. zamozniejsza część kraju. Wiekszość firm właśnie tam jest skupiona. Samej Brukseli bym unikał. Tam już od dawna jest pełno Polaków a i konkurencja na rynku pracy bardzo duża.
Opublikowano 3 Maja 200917 l W Antwerpii jest bardzo duży port, a co sie z tym wiąże różnych firm i fabryk jest również dużo. Na pewno też jest sporo Polaków, bo w samej Antwerpii jest nawet polska dzielnica. A co do rynku pracy nie odpowiem, bo nie wiem. W Brukseli mam znajomego na jednej firmie, także jakieś relacje mi zdaje czasem
Opublikowano 3 Maja 200917 l Autor Bruksela Antwerpia wszędzie jest tyle samo Plaków podobnie jak i w mniejszych miastach w każdym większym zakładzie i firmie pracują Polacy normalne jest że w dużym mieście więcej się spotyka polaków czy polskich sklepów,normalne że więcej mieszka polaków na gorszych dzielnicach bo chodzi o cenę mieszkań ,ale takich typowych dzielnic polskich jeszcze nie ma jeśli chodzi o prace to jest kryzys od stycznia do kwietnia w całej belgi zbankrutowało 800 firm
Opublikowano 3 Maja 200917 l az tak zle? Belgia to jedno z bogatszych panstw. jkaie tam jest wogole bezrobocie?
Opublikowano 3 Maja 200917 l Autor prawdopodobnie między 9-11% czy bogate ja wiem... utrzymuje się z kasy UE tu są siedziby i mają największy port morski w EUROPIE (ANTWERPIA) co zarazem jest największy przemyt diamentowy narkotyków itp gdzie większość polityków i ludzi na stanowiskach jest zamieszanych w rożne afery,ale co mówią Belgowie to już tej machiny nikt nie jest w stanie zatrzymać np.przedział podatkowy jeśli zarabiasz brutto więcej niż rocznie 34500 euro jest 50% PODATKU więc muszą kombinować i tak naprawdę są tu więksi kombinatorzy nisz w polsce nawet ostatnio zamordowali jakiegoś kapitana statku który był polakiem policja stwierdziła że na tle rabunkowym ale i tak nikt w to nie wierzy...
Opublikowano 3 Maja 200917 l nawet duzo[br]Dopisany: 03 Maj 2009, 23:38_________________________________________________przychod na jednego mieszkanca maja duzy. ale moze i faktycznie podnosza go te wszystkie instyztucjie ktore maja tutaj siedziby. tak jak w Polsce srednia krajowa to kilka tys zl:)