Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Poranny problem ze skrzynią biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka... Zaczne moze od poczatku...

Nie bylo mnie 2 tyg i auto stalo w garazu nie ruszane, jak wrocilem po 2 tyg to odpalilem auto podjechalem do sklepu i postawilem je na podjezdzie. Na drugi dzien rano wsiadlem do auta odpalilem wcislem sprzeglo i nie moglem wrzucic zadnego biegu, byl za***isty opor, powcizkalem troche pedal sprzegla poruszalem na boki lewarkiem i jakos udalo sie wrzucic bieg, przez pierwsze 500metrow biegi ciezko chodzily potem juz normalnie. Ten sam problem pojawil sie nastepnego dnia rano.

O co tu kurcze biega...?? Co moglo sie spierdzielic przez 2 tygodniowy postuj auta?? :wallbash: :wallbash: :mysli:

Opublikowano

Problem pojawia się codziennie rano do dzisiaj? Wymieniałeś olej w skrzyni biegów?

Opublikowano
  • Autor

Problem pojawia się codziennie rano do dzisiaj? Wymieniałeś olej w skrzyni biegów?

Tak problem pojawil sie przed wczoraj, wczoraj i dzisiaj, zawsze rano jak auto postoi przez noc na dworze, jak stalo 2 tyg w garazu to nic sie nie dzialo dopiero jak wyjechalem i postawilem je na podjezdzie...

Oleju nie wymienialem w skrzyni, nawet niewiem jaki powinien tam byc olej i gdzie wogole go sprawdzic..

Opublikowano

Użyłem :szukaj: i po 30 sek http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t74670.0.html;highlight=olej+skrzynia :) Tutaj masz chyba kompletną odpowiedź.

Mam ten sam problem często, ale spokojnie sobie z tym jeżdżę od 80tkm :)[br]Dopisany: 03 Maj 2009, 10:13_________________________________________________Dodam, że pojawia się u mnie tylko w chłodne poranki, a teraz jak auto stoi w garażu, to mam spokój.

Opublikowano
  • Autor

dzieki za link.. :good:

ale wogole czemu tak sie dzieje... zawsze wszystko bylo ok az nagle zaczelo sie tak dziac...

I ile tego oleju zakupic, bo jak tak to spuszcze stary i zaleje nowy... ??

Opublikowano

2,25l wchodzi. Zaznaczam, że to nie musi być na 100% ten problem, ale to dość typowa przypadłość.

Opublikowano

a w avj też wymienia się olejek w skrzyni? bo mam podobnie od jakiś 20kkm... :blink:

Opublikowano

a w avj też wymienia się olejek w skrzyni? bo mam podobnie od jakiś 20kkm... :blink:

Producent auta nie zaleca ale jest to informacja dla pierwszego właściciela ponieważ zakłada on, że po spisaniu książki serwisowej auto idzie na złom. Ten zapis jest sprzeczny z terminem przydatności oryginalnego oleju. Gdy kupiłem go w ASO to stwierdziłem, że na opakowaniu określony jest termin jego przydatności. Skoro starzeje sie w hermetycznym opakowaniu w ogóle nie pracując to tym bardziej starzeje sie w pracującej skrzyni. Jeżeli planujesz jeździć tym samochodem to proponuje wymienić ale na oryginalny z ASO.