Natalia1995 Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zostawiłam na tydzień auto w garażu podziemnym, przyszłam i nie chce odpalić. Cały czas palą się kontrolki oraz dwa przyciski koło skrzyni biegów (pokazane na zdjęciach poniżej), obojętnie czy otworzę drzwi czy zostawię auto na dłuższy czas. Jest możliwość, że paliły się przez cały tydzień. Auto również się nie otwiera, choć wciskając kluczyk pojawia się czerwona dioda na kluczyku co znaczy, że chyba kluczyk działa. Tydzień temu wyskakiwał mi komunikat o słabej baterii w kluczyku, wymieniłam teraz i zaprogramowałam, ale nic nie pomogło. Po odpięciu akumulatora oczywiście znikają, ale jak się go znów podepnie to nadal to samo - te same kontrolki i nie można odpalić auta. Jedyne co przychodzi mi na myśl to sytuacja właśnie sprzed tygodnia gdzie szukaliśmy przyczyny nie włączania się klimy i mechanik pousuwał wszystkie błędy, ale pozostał jakiś na jakieś magistrali (chyba CAN). Auto od tego czasu z 200 km przejechało (kilka razy było odpalane) i pozostawione w garażu na tydzień. Audi a4 b8 lift z USA.
Muskel1 Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Wrzuć pełny auto-scan. Zmierz napięcie akumulatora, jak jest rozładowany to naładuj. Tyle na początek.
Natalia1995 Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Teraz, Muskel1 napisał(a): Wrzuć pełny auto-scan. Zmierz napięcie akumulatora, jak jest rozładowany to naładuj. Tyle na początek. Okej, niestety jest sobota wieczór. W poniedziałek się odezwę
Natalia1995 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2023 W dniu 12.08.2023 o 20:32, Muskel1 napisał(a): Wrzuć pełny auto-scan. Zmierz napięcie akumulatora, jak jest rozładowany to naładuj. Tyle na początek. Wyładował się akumulator. Nie pokazało żadnych błędów dopóki nie włączyliśmy klimatyzacji. Jak włączyliśmy to pokazały się błędy właśnie na klimie i kamerce cofania. Ogólnie podobno coś w układzie klimatyzacji robi jakieś zwarcie lub coś podobnego bo ucieka prąd. Jutro jestem umówiona na przegląd wszyskich kabli i wtedy się okaże co i jak.
Muskel1 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Wrzuć pełny auto-scan. Być może kamera jest źle podłączona i rozładowuje aku.
Natalia1995 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2023 4 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Wrzuć pełny auto-scan. Być może kamera jest źle podłączona i rozładowuje aku. Wrzucę jutro, ale jak kamerka jest fabrycznie zamontowana to może być źle podłączona?
Muskel1 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 O jakiej kamerce mowa? Dashcam? Czy kamera wstecznego?
Natalia1995 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2023 47 minut temu, Muskel1 napisał(a): O jakiej kamerce mowa? Dashcam? Czy kamera wstecznego? Kamerze wstecznego
Muskel1 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 ok. to w takim razie to nie wina kamery.
Rekomendowane odpowiedzi