Jump to content
IGNORED

Działa i przestaje - wariacje instalacji elektrycznej w A4 B6

Recommended Posts

Posted

Cześć!

Od jakiegoś czasu borykam się z awarią instalacji elektrycznej w A4B6. Na ten moment zrobiłem poniższe rzeczy, bez efektu:

- moduł komfortu - wymiana

- regeneracja alternatora

Auto świruje, ale czasem mu się poprawia, np.:

- klimatyzacja przez dłuższy czas działała tak, że nieważne czy ustawiłem 18 stopni czy 27, zawsze wiało mega gorące powietrze, a jedynie na LOW zimne. W VCDS nie dało się skalibrować klap, brak błędów modułu klimatyzacji, czujniki temperatury wewnętrznej pokazują poprawne wartości. Jakie było moje zdziwienie, jak pewnego razu wsiadam do auta i dmucha poprawnie. Tak było kilka dni, po czym pewnego razu rano wsiadam - nie działa. Po południu wracam z pracy - działa.

- czasem (raz na tydzień-dwa) wariuje wskaźnik temperatury. Dochodzi do połowy skali, po czym nagle w sekundę spada o 1/4 skali, by potem znowu niemal nagle powrócić do połowy skali.

- wariuje centralny zamek. Np. dojeżdżam do świateł hamując i w tym momencie zamek rygluje i odryglowywuje drzwi. Jak już zaparkuję i wyciągnę kluczyk ze stacyjki, to po chwili otwierają się wszystkie szyby (nie zawsze, ale często tak jest). Jak wsiadam do auta rano i włożę kluczyk do stacyjki, to też czasem rygluje i odryglowywuje drzwi.

Czy ktoś ma jakiś pomysł, co w tym przypadku zrobić? Jeśli są potrzebne konkretne logi z VCDS to oczywiście zrobię i wrzucę ;)

Z góry dzięki za zainteresowanie!

Posted

Silniczki klap temperatur do wymiany.

15 minut temu, reperandt napisał(a):

Po południu wracam z pracy - działa.

- czasem (raz na tydzień-dwa) wariuje wskaźnik temperatury. Dochodzi do połowy skali, po czym nagle w sekundę spada o 1/4 skali, by potem znowu niemal nagle powrócić do połowy skali.

Czujnik temperatury G62 do wymiany.