Ponior Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Witam. Kupiłe auto jakies 3 lata temu. A4 b5 1.9 afn z 1999r. Z zewnątrz polift ale elektryka jak w przedlifcie chyba. Poprzedni właściciel zmienił licznik na fullfis z analogowym zegarem i wszystko działa ok, poza napisem na liczniku "bremslicht." Wszystkie światła działają ok, czytałem, że trzeba dać masę na pin 19 w czerwonej kostce, żeby pozbyć się napisu, ale u mnie nie działa, przewód jedynie strasznie sie nagrzewa więc nie tędy droga. Co zrobic , żeby napis zniknął?
Fazii Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Rozumie, że fabryczny pin od bremslight wypiąłeś i dałeś nowy podpinając do masy? Jeżeli to nie zadziałało to zegary do zmiany. Miałem już dwa takie przypadki w tych zegarach.
Ponior Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Poszło, raz to kabel , który miałem przerywał gdzieś, dwa mase dałem prosto do karoserii, nie do kabla masowego i komunikat zniknął. Dzieki i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi